Sponsored Content

Τα ζυμαρικά είναι το φαγητό που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας. Είναι ο ορισμός του comfort food, της θαλπωρής και της απόλαυσης γι αυτό τώρα που το φθινόπωρο είναι πλέον και επίσημα εδώ μας αρέσει να τα απολαμβάνουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Οι εκδοχές που βρίσκουν πάντα μια θέση στο πιάτο μας είναι σίγουρα αυτές που μπαίνουν στον φούρνο αφού είναι τόσο νόστιμες και λαχταριστές που τις λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Φουρνιστά ζυμαρικά με κρεμώδεις σάλτσες και ροδοψημένα λαχανικά, τυριά που λιώνουν και φυσικά τα αγαπημένα μας αλλαντικά που απογειώνουν γευστικά κάθε συνδυασμό κάνουν τις δημιουργίες μας να κερδίζουν τις εντυπώσεις με την πρώτη μπουκιά. Ποιές είναι όμως οι συνταγές εκείνες που καλύπτουν κάθε γούστο και διατροφική ανάγκη; Πως μπορούμε να κάνουμε θαύματα με ό,τι έχουμε στο ψυγείο και στο ντουλάπι μας αυτή την εποχή;

Σουφλέ και γκρατέν για κάθε περίσταση
Πιάτα της καθημερινότητας, γεύσεις του οικογενειακού τραπεζιού, φαγητά της γιορτής ή της Κυριακής, πάντα τα ζυμαρικά μας χορταίνουν με τον πιο νόστιμο τρόπο. Το μυστικό βέβαια κρύβεται στα υλικά και στη φαντασία που βάζουμε σε κάθε συνταγή. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο μια επιλογή που δεν χάνει ποτέ είναι η γαλοπούλα. Καπνιστή, βραστή ή ψητή, μερικά κομμάτια αρκούν για να δώσουν νοστιμιά ακόμα και στο πιο απλό πιάτο ζυμαρικών. Σε κάθε περίπτωση επιλέγουμε γαλοπούλα NIKAS για πεντανόστιμο αποτέλεσμα και σίγουρη επιτυχία παίρνοντας έμπνευση για δημιουργικές παραλλαγές που κάνουν τη διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάλαφρη γεύση της Ψητής Γαλοπούλας ΝΙΚΑS μαζί με πένες, σκόρδο, μπρόκολο, παρμεζάνα, ρίγανη και μπόλικη πάπρικα μπαίνουν στον φούρνο για λίγα μόνο λεπτά και γίνονται η τέλεια επιλογή για κάθε μπουφέ. Επίσης, η Γαλοπούλα Βραστή ΝΙΚΑS πηγαίνει ωραία με ριγκατόνι, πολύχρωμες πιπεριές, πεκορίνο και βασιλικό, σε ένα ιδιαίτερο πιάτο, ό,τι πρέπει για ένα οικογενειακό γεύμα ή για ένα δείπνο με φίλους. Ακόμα, η Γαλοπούλα Καπνιστή NIKAS, με κοφτό μακαρονάκι, φουσίλι ή φαρφάλες, τυρί κρέμα, σπανάκι και ξύσμα λεμονιού μας λύνει τα χέρια στα παιδικά πάρτι και όχι μόνο.

Καμπανέλε με καπνιστή γαλοπούλα, ντοματίνια και κασέρι

Υλικά για 4-6 άτομα
500 γρ. καμπανέλε ή φαρφάλες, βρασμένα
4 κ.ς. ε.π. ελαιόλαδο
10 φέτες Γαλοπούλα Καπνιστή ΝΙΚΑS, ψιλοκομμένες
250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
200 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. κασέρι, τριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το ελαιόλαδο, τη γαλοπούλα, και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και απλώνουμε από πάνω το κασέρι. Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να χλιάνει και σερβίρουμε.