Sponsored Content

Ζούμε στην εποχή που είναι σημαντικό το νερό που επιλέγουμε να είναι πραγματικά αγνό ώστε να συμβάλει στην καλή μας υγεία αλλά και να διαθέτει την κατάλληλη γεύση ώστε να ισορροπεί με τα γεύματά μας. Οι επιστήμονες λένε ότι η επιλογή νερού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απόλαυση του φαγητού. Αν κάνουμε λάθος επιλογή μπορεί να αδικήσουμε τη γεύση και την ποιότητα του φαγητού μας θυσιάζοντας κομμάτι της απόλαυσης. Αντιθέτως αν επιλέξουμε ένα αγνό φυσικό νερό μπορούμε να απολαύσουμε στο έπακρο ένα γεύμα ό,τι κι αν περιλαμβάνει.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο τα τελευταία χρόνια η φιλοσοφία του γευστικού χαρακτήρα του νερού είναι στις πρωτεραιότητες των ειδικών. Σήμερα οι σομελιέ νερού εκπαιδεύονται ολοένα και περισσότερο και παράλληλα οι καταναλωτές ενημερώνονται και μυούνται σταδιακά στη διαδικασία γευσιγνωσίας νερού. Οι ειδικοί αντιμετωπίζουν το νερό όπως ακριβώς τα ποτά (κρασιά και αποστάγματα) δηλαδή το ταιριάζουν αρμονικά με τα φαγητά ξεχωρίζοντας τις διαφορές ανάμεσα στα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και μαθαίνοντας όσους τα καταναλώνουν να εκτιμούν τη γεύση τους και να τα διαχωρίζουν.

Από τι εξαρτάται η γεύση του κάθε νερού;
H γεύση του κάθε προϊόντος εξαρτάται από την περιεκτικότητά του σε μέταλλα (μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο κ.ο.κ.). Τα νερά που έχουν παραπάνω ασβέστιο έχουν γλυκιά γεύση, εκείνα που περιέχουν πολύ νάτριο είναι πιο αλμυρά ενώ αυτά που είναι πλούσια σε μαγνήσιο έχουν λίγο πικρή και αρκετά μεταλλική γεύση. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι το νερό να μην περιέχει νιτρικά, δηλαδή να μην έχει στη σύνθεσή του ίχνη τοξικών χημικών αποβλήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ουρανίσκος μας και οι γευστικοί μας κάλυκες επηρεάζονται από το νερό που πίνουμε, ειδικά όταν περιέχει ανθρακικό. Για παράδειγμα, τα σοδόνερα συχνά έχουν έντονη και αρκετά ξινή επίγευση που αφήνει δυσάρεστη αίσθηση στο στόμα και μπορεί να χαλάσει, ακόμα και να καταστρέψει ένα γεύμα.

Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση το AQUA Carpatica που είναι το μόνο νερό στον κόσμο με μηδέν νιτρικά (ανθρακούχο) ή σχεδόν μηδενικά νιτρικά (απλό) μας καθοδηγεί στην επιλογή του νερού που μας ταιριάζει καλύτερα μέσα από την εξερεύνηση της γεύσης του.

Αγνό και αναλλοίωτο νερό με ισορροπημένη γεύση
Το νερό AQUA Carpatica αναβλύζει από τις πιο αγνές πηγές του κόσμου που βρίσκονται στα Καρπάθια όρη. Κρυστάλλινο, χωρίς νιτρικά και με υπέροχη γεύση, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και φροντίζουν την υγεία τους αλλά και για τις ευπαθείς ομάδες (βρέφη, παιδιά, εγκυμονούσες και θηλάζουσες). Το νερό AQUA Carpatica είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και ασβέστιο. Η γεύση του είναι εξαιρετικά ευχάριστη και απαλή ενώ δεν διαθέτει καθόλου επίγευση. Και το καλύτερο; Aφήνει μια αναζωογονητική αίσθηση στο στόμα, δεν επηρεάζει τις γεύσεις του φαγητού και αναδεικνύει γευστικά τα γεύματά μας ενώ παράλληλα είναι ευεργετικό για τον οργανισμό.

Το ίδιο ισχύει και για το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό. Πιο συγκεκριμένα, το ένα λίτρο παρέχει το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα σε ασβέστιο και το 28% σε μαγνήσιο. Στα ανθρακούχα νερά ιδιαίτερο ρόλο στο γευστικό χαρακτήρα παίζει ακόμα και η ένταση της ανθράκωσης. Η ποσότητα και η κατανομή των φυσαλίδων διαμορφώνουν την αίσθηση που δημιουργείται στο στόμα από το νερό. Το AQUA Carpatica ανθρακούχο είναι Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό, πλούσιο σε φυσαλίδες CO2. Κάτω από την επιφάνεια της γης, σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας του τις φυσικές φυσαλίδες του, τη βελούδινη υφή του και τη μοναδική γεύση του.

Ακολουθήστε τα AQUA Carpatica στο Instagram και στο Facebook