Μια ελληνική εταιρία που επεξεργάζεται και διανέμει υψηλής ποιότητας ποικιλίες καφέ, η Samba Coffee Roasters, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στο Hellenic Barista Championship, οδεύει ξανά προς την κορυφή, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Barista της Αυστραλίας, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα Hellenic Barista Championship, που φιλοξενήθηκε στην έκθεση HORECA 2022 στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Νίκος Αντζάρας, Head Roaster της Samba Coffee Roasters, παρουσίασε έναν ξεχωριστό καφέ, υβρίδιο ποικιλίας Geisha με Cattura, από το κτήμα Café Granja La Esperanza, της Κολομβίας. Αυτός ο καφές ήταν που του έδωσε -εκτός από τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα- και το εισιτήριο για το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα «World Barista Championship», στη Μελβούρνη. Μέχρι να έρθει ο Σεπτέμβρης, όμως, ας δούμε λίγα περισσότερα για την εταιρία που θα μας εκπροσωπήσει στη μακρινή Αυστραλία.

Μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση από το 1979
Η Samba Coffee Roasters είναι μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την τέχνη του καφέ αδιάκοπα από το 1979, με μεράκι και αφοσίωση. Στόχος της, πέρα από τη μετάδοση της αγάπης της για τον καφέ, είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των έμπειρων στελεχών της μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, που φέρουν την πιστοποίηση του SCA (Specialty Coffee Association). Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Samba Coffee Roasters συγκαταλέγονται ειδικοί χώροι αποθήκευσης καφέ, χώροι καβουρντίσματος και συσκευασίας, εργαστήρια ελέγχου ποιότητας και χώροι εκπαίδευσης και σεμιναρίων (Samba Café Sensory Lab).

Πού μπορείτε να απολαύσετε τους καφέδες Samba
Πλησιάζοντας στην πέμπτη δεκαετία από την ίδρυση της, η Samba Coffee Roasters έχει επεκταθεί και σε καταστήματα λιανικής πώλησης, στο Κολωνάκι (Σόλωνος 36, 21 03637283) και την Πανόρμου (Λασκαρίδου 7, 216 1005005), όπου οι λάτρεις του καφέ μπορούν να απολαμβάνουν specialty καφέδες από Αφρική, Αμερική και Ασία, μοναδικά blends και ενδιαφέρουσες ποικιλίες τσάι.

Αν θέλετε να βρείτε την ολοκληρωμένη σειρά καφέδων και εξοπλισμού για το σπίτι αλλά και να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικά video γύρω από τον καφέ μπείτε στο blog section της σελίδας www.sambacafe.gr

Μείνετε συντονισμένοι για τα νέα προϊόντα καφέ αλλά και για την προετοιμασία και την οργάνωση του ταξιδιού της ομάδας στην Αυστραλία.

Instagram: https://www.instagram.com/sambacoffeeroasters
Facebook: https://www.facebook.com/sambacafegr