Sponsored Content

Ο Όμιλος Σποράδων της οικογένειας Δερβένη γνωρίζει καλά την ιδιαίτερη βαρύτητα της τοπικής γαστρονομίας στη δημιουργία αξέχαστων αναμνήσεων στους φιλοξενουμένους του και ένα από τα πιο ισχυρά μέσα που επιστρατεύει, είναι το «Ελληνικό Πρωινό»*, ένα αναγνωρίσιμο brand που αναβαθμίζει το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Μάλιστα, το 2013 το ξενοδοχείο Skiathos Palace ήταν ανάμεσα στα 100 πρώτα σε όλη την Ελλάδα και το πρώτο στη Σκιάθο που βραβεύθηκε για την ένταξή του στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

Η άνεση, ο κοσμοπολιτισμός και η γοητεία της μακράς πορείας του πολυτελούς Skiathos Palace σε συνδυασμό με τη μοναδική θέα στην πανέμορφη παραλία Κουκουναριές είναι το trade mark του πιο ιστορικού ξενοδοχείου του νησιού. Σε πιο casual ύφος, το ξενοδοχείο Alkyon πάνω στο Νέο Λιμάνι, μια ανάσα από την καυτή δράση του κέντρου του νησιού, προσφέρει εκπληκτική γαλανή θέα από τη βεράντα του δευτέρου ορόφου όπου σερβίρεται το πρωινό.

Σκοπός του Ομίλου Σποράδων είναι να γνωρίσει στους επισκέπτες τη γαστρονομική κληρονομιά του τόπου. Χρησιμοποιεί για τη δημιουργία μιας μεγάλης γκάμας εδεσμάτων όσο περισσότερα αυθεντικά τοπικά προϊόντα της περιοχής στηρίζοντας ταυτόχρονα τους τοπικούς παραγωγούς και γενικά, τιμά τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Η oικογένεια Δερβένη έχει μακρά παράδοση στις συνεργασίες με τους παραγωγούς της περιοχής που διαρκούν δεκαετίες τώρα, και δείχνει την εκτίμηση της στα αυθεντικά προϊόντα και στους ανθρώπους που τα παράγουν. Από την οικογένεια Τσαγκάρη και την πρότυπη κτηνοτροφική τους φάρμα “Greek Family Farm” στη Μαγκανίτσα Πλατάνου, στον Αλμυρό Βόλου προμηθεύεται μια υπέροχη φέτα (ΠΟΠ) και άλλα γαλακτοκομικά ενώ από το ελαιοτριβείο της οικογένειας Αντωνίου στη Γλώσσα Σκοπέλου που σήμερα βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς, προμηθεύεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με ξεχωριστή φρουτώδη γεύση.

Δεν είναι μόνο οι συνεργασίες με τους τοπικούς παραγωγούς που δίνουν μοναδικό χαρακτήρα στο «Ελληνικό Πρωινό» των ξενοδοχείων του Ομίλου Σποράδων. Είναι και η δική του φάρμα που έχει δημιουργήσει σε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή Αγία Ελένη Σκιάθου με βιολογικές καλλιέργειες κηπευτικών και λαχανικών για την προμήθεια των εστιατορίων στα ξενοδοχεία του.

Οι βιολογικές ντοματούλες ας πούμε για τη στραπατσάδα του «Ελληνικό Πρωινό» έρχονται από αυτή τη φάρμα και το κασέρι που ίσως επιλέξει κάποιος για να τη συνοδεύσει είναι από τη Σκόπελο. Το γιαούρτι Αγχιάλου κάνει παρέα με το αγνό θυμαρίσιο μέλι Αλοννήσου, τις μαρμελάδες και τα υπέροχα γλυκά του κουταλιού από την εταιρία «Μακεδονική» με έδρα τη Σκύδρα Έδεσσας, σήμα κατατεθέν της ζαχαροπλαστικής ελληνικής παράδοσης.

Η μπριγκάδα των σεφ των ξενοδοχείων, έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα των γλυκών και του ψωμιού. Στο τμήμα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουν καθημερινά χειροποίητη μηλόπιτα με μήλα Ζαγοράς, μπουγάτσα με γάλα από Αγχίαλο, ραβανί, μπακλαβά, πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα, κανταΐφι, εκμέκ πολίτικο, αλλά και όλα τα ψωμιά (με τα οποία ετοιμάζονται οι λαχταριστές αυγοφέτες…).

Ίσως οι αριθμοί, που μπορεί να είναι πεζοί αλλά δεν σηκώνουν αμφιβολία δείχνουν την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει ο Όμιλος Σποράδων στο «Ελληνικό Πρωινό» που προσφέρει στα ξενοδοχεία του: περιλαμβάνει συνολικά 120 διαφορετικά προϊόντα από τα οποία 85 προϊόντα σερβίρονται καθημερινά στους μπουφέδες ενώ σε ένα ποσοστό πάνω από 70% προέρχονται από ελληνικές εταιρίες.

Η ελληνικότητα των γεύσεων του «Ελληνικό Πρωινό» και η ακαταμάχητη γοητεία των ξενοδοχείων Skiathos Palace και Alkyon προσθέτουν το δικό τους ειδικό βάρος, στον τουριστικό μύθο του νησιού.

www.skiathos-palace.gr, www.alkyon-skiathos.gr

*Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι το εμπνευσμένο εγχείρημα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος να συνδέσει το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχείων.