Το πρώτο που μας έρχεται συνήθως στο μυαλό όταν αναφερόμαστε στην Καθαρά Δευτέρα και τα μεζεδάκια που μπαίνουν στο τραπέζι της είναι η ταραμοσαλάτα, φυσικά πάντα παρέα με μια καλοφτιαγμένη λαγάνα. Είναι πάντα το πρώτο dip με το οποίο ξεκινούμε το φαγητό για να περάσουμε σιγά-σιγά στα υπόλοιπα. Κι επειδή ανάλογα με τη δημιουργικότητα του εκάστοτε μάγειρα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές της, άλλες με ψωμί, άλλες χωρίς, άλλες με υλικά που της δίνουν χρώμα, εμείς σας έχουμε 13 κλασικές αλλά και πρωτότυπες προτάσεις.

Δείτε τις συνταγές μας:

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά
Η ταραμοσαλάτα είναι από τα βασικότερα εδέσματα της Σαρακοστής και δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Την ετοιμάζουμε ιδανικά με λευκό ταραμά.

Μους ταραμά χωρίς ψωμί
Μια αφράτη ταραμοσαλάτα, διαφορετική από τις άλλες, που θα φτιάξουμε χωρίς ψωμί.

Ταραμοσαλάτα σε τρεις παραλλαγές
Πω πω, λαγάνα και ταραμοσαλάτα, ανυπομονούμε! Και μάλιστα, σε απίστευτους συνδυασμούς για να κάνουμε τη διαφορά στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Ταραμοσαλάτα με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι
Η ταραμοσαλάτα είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα εδέσματα της νηστείας και της Καθαράς Δευτέρας. Σε αυτή την εκδοχή, που είναι παλιά συνταγή από την ελληνοαμερικανική κοινότητα στη Βόρεια Καρολίνα, ο λευκός ταραμάς συνδυάζεται με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ταραμάς σε δύο εκδοχές
Δύο εναλλακτικές προτάσεις που ταιριάζουν υπέροχα στο τραπέζι της Σαρακοστής.

Πράσινη και μαύρη ταραμοσαλάτα
Δύο ειδών ταραμοσαλάτες για να έχετε να διαλέξετε για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Ταραμοσαλάτα σε τρεις εκδοχές
Η ταραμοσαλάτα είναι από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να απολαύσετε τον ταραμά στο σαρακοστιανό τραπέζι και όχι μόνο. Εμείς σας προτείνουμε ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις πεντανόστιμες εκδοχές της.