Το αβγό είναι από τα πιο ευέλικτα υλικά και μαγειρεύεται με αμέτρητες συνταγές και τρόπους ένας από τους οποίους είναι και η ομελέτα. Σε τηγάνι ή φούρνο είναι απλά υπέροχη.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το αβγό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές τροφές για παιδιά και μεγάλους. Μπορεί να φαγωθεί ωμό, ολόκληρο ή χτυπημένο, ενώ το σκέτο ασπράδι καταναλώνεται από αθλητές ως εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις μας για να απολαύσετε την ομελέτα σε μερικές από τις πιο νόστιμες εκδοχές της αφού πρώτα λύσαμε το γρίφο της ομελέτας και αποκαλύψαμε μικρά μυστικά που θα βρείτε ΕΔΩ
Ομελέτα φούρνου με φρέσκο αρακά και σαλάμι μπίρας
Οι ομελέτες φούρνου είναι από τα πιάτα που αγαπάμε πολύ. Εδώ προτείνουμε μια ωραιότατη εκδοχή με φρέσκο αρακά- που τώρα είναι στα καλύτερά του- και σαλάμι μπίρας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ισπανική τορτίγια με καραμελωμένα κρεμμύδια
Η ισπανική εκδοχή της ομελέτας, με πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια, είναι ιδανική για φαγητό στο σπίτι αλλά και στο γραφείο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ομελέτα με οβριές
Οβριές ή αβρωνιές είναι χόρτα που φυτρώνουν στην εξοχή από τις αρχές της άνοιξης μέχρι και τέλη Απριλίου. Είναι πικρούτσικα αλλά προσφέρουν μεγάλη γευστική απόλαυση. Μαζεύονται μετά μανίας από τους λάτρεις του που ξέρουν πού να το αναζητήσουν. Μπορεί να το βρείτε στη Βαρβάκειο Αγορά στους μεγάλους πάγκους των μανάβικων. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ομελέτα φούρνου με «αόρατα» λαχανικά
Αυτή η ομελέτα είναι ένας νόστιμος και έξυπνος τρόπος για να βάλετε στο πιάτο των παιδιών λαχανικά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ομελέτα φούρνου σαν μπριάμ
Το μπριάμ είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά. Όμως και τα λαχανικά του, λεπτοκομμένα και ψημένα στο φούρνο, γίνονται και μία μεγάλη και χορταστική ομελέτα φούρνου. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τούρτα ομελέτας με λαχανικά και μυζήθρα
Αυτή η ομελέτα θυμίζει το κρητικό κολοκυθομπούρεκο χωρίς το φύλλο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ομελέτα με κιμά
Μια νόστιμη λύση για τον κιμά που μας περισσεύει από τη σάλτσα για τα μακαρόνια ή από άλλο φαγητό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο
Η ομελέτα με πατάτες στον φούρνο είναι ένα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό γεύμα, που γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με τα κολοκυθάκια και τον ανθότυρο. Την ετοιμάζετε εύκολα και τη σερβίρετε με μία σαλάτα εποχής. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ομελέτα με ρύζι και λαχανικά
Δυο πιάτα σε ένα… Aπολαυστικό ρύζι σβησμένο με μπύρα αλλά και ομελέτα, ζουμερή και χορταστική… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ομελέτα με πιπεριές
Μια ωραία πρόταση για να δοκιμάσετε αν έχετε όρεξη για μια “περιποιημένη” ομελέτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Φριτάτα με αγκινάρες και φέτα
Φριτάτα στα ιταλικά, τορτίγια στα ισπανικά, ομελέτα στα ελληνικά. Όπως και να την πεις τη λατρεύουν όλοι οι λαοί της Μεσογείου και γίνεται πανεύκολα ακόμη κι αν δεν έχεις ταλέντο στη μαγειρική. Εδώ τη συνδυάζουμε με ελληνικά αρώματα και γεύσεις για απίστευτη νοστιμιά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Αλμυρή τούρτα με ρόκα και τυριά
Μία ομελέτα που ψήνεται σε φόρμα στο φούρνο και κάνει ένα νόστιμο πλην εντυπωσιακό ορεκτικό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κουκιοφρουτάλια με λούζα
Μιλάμε για την πιο χορταστική εκδοχή της ομελέτας, που παραδοσιακά φτιάχνεται με υλικά εποχής και οπωσδήποτε με κάποιο ντόπιο λουκάνικο και τυρί. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
Η κλασική ομελέτα που φτιάχνουν στην Πελοπόννησο και περιέχει κρεμμύδι και ντομάτες, σε αντίθεση με τη στραπατσάδα που είναι μόνο με αβγά και ντομάτες. Προσθέσαμε πιπεριές και τυριά για να τον εμπλουτίσουμε σε χρώμα και γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Σφουγγάτο φούρνου με ψιλοκομμένα αρωματικά
Το σφουγγάτο δεν είναι άλλο από μία ομελέτα, που σε αυτή τη συνταγή θα ψήσετε στον φούρνο. Τα αρωματικά και η φέτα θα την κάνουν ακόμη πιο γευστική κι αν δεν έχετε όρεξη για ψητά ντοματάκια, μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με μια χωριάτικη σαλάτα ή μία πολύχρωμη σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ