Το τσάι του βουνού συνδυάζεται αρμονικά με επιλεγμένα βότανα σε πολύ ξεχωριστά μείγματα που μας διδάσκουν την ισορροπία και την απελευθέρωση από κάθε δεσμό.

Ο μύθος λέει ότι ο Ερμής έδωσε ένα βότανο στον Οδυσσέα για να ξεφύγει από τα μάγια της Κίρκης και να επιστρέψει στην Ιθάκη. Αυτός ήταν και ο λόγος που ώθησε δύο φίλους με τεράστια αγάπη για τα βότανα, τον Χριστόδουλο Βηλαρά και τον Γιάννη Μάνο, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν το ξεκίνημα της εταιρείας Mωly, πιστεύοντας ότι ο μύθος παραμένει πάντα επίκαιρος, καθώς σημαίνει την απελευθέρωση από τις σύγχρονες Κίρκες. Ο Χριστόδουλος Βηλαράς, μόνος πλέον στο τιμόνι της εταιρείας, μας εξηγεί: «Μωly σημαίνει απελευθέρωση, τη βοήθεια, την απάντηση σε κάποια προβλήματα. Και μετά από 18 χρόνια εργασίας σε τράπεζα ήταν ένα είδος απελευθέρωσης για μένα το να ασχοληθώ με τα βότανα. Σε επίπεδο σπουδών έχω διδακτορικό στη Θεολογία, αλλά με κέρδισε η φύση με την οποία είχα σχέση από μικρός».

Μια απόλυτα βιολογική ιδέα
Μετά την έγκριση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ακολούθησε η αναζήτηση και η συλλογή γνώσης πάνω στα μείγματα βοτάνων και την ευεργετική δράση τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Όλα τα μείγματα βασίζονται σε ειδικά μελετημένες συνταγές βοτανολόγου γιατρού. Ο κ. Βηλαράς μας εξηγεί: «Είχα την τύχη να παρακολουθήσω το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρωματικών Φαρμακευτικών Βοτάνων στην Αγριά Βόλου όπου μιλούσε ο κ. Μανώλης Μάνος, με σπουδές στη Βοτανική Ιατρική στο Εδιμβούργο. Εκείνος μου άλλαξε τελείως την προσέγγιση πώς θα κινηθούμε. Τον εμπιστεύτηκα σε τέτοιο σημείο ώστε όλες οι συνταγές είναι 100% δικές του. Στη Μωly δεν λύνουμε προβλήματα, βοηθάμε. Με ενδιαφέρει ο άνθρωπος που δεν περιμένει θαύματα, αλλιώς θα μιλούσαμε για φάρμακο και όχι για βότανα». Έπειτα από 8μηνη δοκιμή τα μείγματα βοτάνων (ελληνικά αλλά και ξένα), με δραστικότητα αλλά χωρίς αλληλεπιδράσεις, όλα τους από βιολογικά πιστοποιημένους καλλιεργητές και σε εξαιρετικά ακριβείς ποσότητες, μπαίνουν σε φακελάκι και συσκευάζονται σε 8 διαφορετικές συσκευασίες, ένα χρώμα και διαφορετική δράση. Πέρα από την ελκυστική συσκευασία, ξεχωρίζουν για την προσθήκη ενός κλωναριού από τσάι του βουνού που προεξέχει από το φακελάκι στη θέση του κλασικού σκοινιού για την εμβάπτιση στο φλιτζάνι και αποτελεί κατοχυρωμένη πατέντα. Ο κ. Βηλαράς μας εξηγεί: «Η σκέψη ήταν ποια αίσθηση του ανθρώπου συμμετέχει, γιατί πίνει; Πίνει για τη γεύση, τη δράση, την ευεξία, γιατί το βλέπει, γιατί έχει ωραία γεύση; Ποια αίσθηση δεν συμμετέχει; Η ακοή και η αφή. Επιλέξαμε τον ξυλώδη βλαστό από το τσάι του βουνού γιατί είναι βελούδινος και δεν αλλάζει τη γεύση από τα υπόλοιπα βότανα γιατί θέλει βράσιμο. Δεν το είχε σκεφτεί κανείς άλλος, οπότε έγινε ελληνική πατέντα, καθαρή».

Το επόμενο βήμα
Τα μείγματα βοτάνων Μωly εξάγονται στην Αμερική, στη Γερμανία και τη Δανία σε μικρή ποσότητα, αλλά από τις 2/1/2020 θα κυκλοφορήσουν σε 80 καταστήματα στη Γαλλία, σε μια εξαιρετική αλυσίδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν και αρκετά άλλα βότανα που δεν θα κυκλοφορήσουν όμως άμεσα, καθώς στην εταιρεία προτιμούν να ακολουθούν τους χρόνους της αγοράς.

info
Μωly, Παγασών 41, Βόλος, τηλ.: 24213 01495, 6974733868, www.moly.gr
Ενδεικτικά σημεία πώλησης: Βανίλια Κανέλα, Λουίζης Ριανκούρ 73, Αθήνα / Oak Cava, Λ. Κηφισίας 282, Χαλάνδρι & σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, φαρμακεία και delis ανά την Ελλάδα.