Με παρέα ή όχι, σε κάποιο νησί του Αιγαίου, ή ακόμη και σε έναν πιο κοντινό παραθαλάσσιο προορισμό, το μεσημεριανό γεύμα μετά την παραλία αποτελεί μια μικρή, καθημερινή «ιεροτελεστία». Είναι η στιγμή αναζητούμε δροσιά, χαλάρωση και γευστική απόλαυση μέσα από καλοκαιρινές συνταγές. Θέλουμε τα πιάτα που θα ετοιμάσουμε να είναι νόστιμα, ελαφριά, φτιαγμένα με φρέσκα προϊόντα της εποχής, που συνδυάζονται με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί, μια δροσερή μπίρα ή ένα αρωματικό ούζο.

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, έξι μοναδικές καλοκαιρινές συνταγές, που συνθέτουν ένα πλήρες και απόλυτα μεσογειακό μενού. Ορεκτικά και κυρίως πιάτα εναρμονίζονται με τα αρωματικά μποστανικά του Ιουνίου, αναδεικνύοντας την απλότητα και την ακαταμάχητη γεύση της ελληνικής κουζίνας, για ένα αξέχαστο γεύμα μετά την παραλία και τις βουτιές στη θάλασσα.


Ανοιχτές ντοματόπιτες με φέτα και βασιλικό
Τραγανή ζύμη, ζουμερές ντομάτες και αρωματικός βασιλικός -ένα καλοκαιρινό θαύμα που θα εξαφανιστεί πριν το καταλάβετε.


Κοτόπουλο μαστέλο
Μια παραλλαγή του σιφνέικου παραδοσιακού πιάτου, με το κοτόπουλο να αντικαθιστά το αρνάκι. Πρόκειται για ένα εξίσου νόστιμο, αλλά πιο ελαφρύ και εύκολο φαγητό για καθημερινό μαγείρεμα.


Σαρδέλες φιλεταρισμένες με ψητά ντοματίνια και πέστο μάραθου
Η σαρδέλα είναι κατεξοχήν ψάρι της παρέας και του ούζου. Αυτή η πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή θα κερδίσει όλους τους ουρανίσκους, αφού είναι γεμάτη νοστιμιά και αρώματα.


Λαδόψωμο με μυρωδικά  (+ 1 σαλάτα και 2 σάλτσες)
Καλοκαίρι στο τραπέζι της παρέας σημαίνει να μοιραζόμαστε το πιο εύκολο, γευστικό, σπιτικό λαδόψωμο με ονειρικές δροσερές σάλτσες.


Γαρίδες σοφρίτο
Ένα από τα πιο απλά, αλλά πεντανόστιμα πιάτα της Κέρκυρας μεταμορφώνεται σε υπέροχο θαλασσινό μεζέ, ιδανικό για το τραπέζι της παρέας. Συνοδεύστε με μία δροσερή Μαλαγουζιά που ταιριάζει πολύ.

Διαβάστε επίσης:

Τι γεύση έχει το καλοκαίρι; 9 συνταγές στον ίσκιο της κληματαριάς