Μαγειρεύουμε τα κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας μας, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα υλικά, που έχουμε ετοιμάσει. Κάθε συνταγή είναι για 4 μερίδες.
Με μοτσαρέλα και ντοματίνια (Καπρέζε)
Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνουµε τα βρασµένα κοχυλάκια. Προσθέτουµε 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί και 300 γρ. χρωµατιστά ντοµατίνια, κοµµένα στη µέση. Αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε καλά και προσθέτουµε 2 αβοκάντο, κοµµένα σε κύβους, 300 γρ. µοτσαρέλα, χοντροκοµµένη, και 1 µατσάκι φρέσκο βασιλικό, τα φύλλα, ψιλοκοµµένα. Ανακατεύουµε πολύ καλά και σερβίρουµε.
Με σαλάμι και κόκκινες πιπεριές
Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνουµε τα βρασµένα φιογκάκια (φαρφάλες). Προσθέτουµε 4 κουτ. σούπας. ε.π. ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό, 12 φέτες σαλάµι αέρος, κοµµένες σε πολύ λεπτές λωρίδες, 4 κόκκινες πιπεριές, ψηµένες (από βάζο) και κοµµένες σε λεπτές λωρίδες, 16 πράσινες ελιές, ψιλοκοµµένες, 12 λιαστές ντοµάτες, ψιλοκοµµένες, 1 µατσάκι φρέσκο µαϊντανό, τα φύλλα, ψιλοκοµµένα, και 2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα. Αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε.
Με γαρίδες και άνηθο
Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουμε 400 γρ. µικρές γαρίδες, βρασµένες, 4 κουτ. σούπας µαγιονέζα, 4 κουτ. σούπας γιαούρτι, 1 µατσάκι φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα, χυµό από 2 λεµόνια, 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες, και 2 χούφτες άνηθο, ψιλοκοµµένο. Προσθέτουµε τις βρασµένες βίδες (φουσίλι), αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε πολύ καλά.
Mε πέστο και σπανάκι
Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνουµε 200 γρ. αρακά, από κονσέρβα ή αποψυγµένο και ζεµατισµένο. Προσθέτουµε τις βρασµένες πένες, 2 χούφτες φρέσκα φύλλα baby σπανάκι, 8 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού και 8 κουτ. σούπας παρµεζάνα, τριµµένη. Ανακατεύουµε πολύ καλά και σερβίρουµε.
Δείτε επίσης:
Καταπολεμήστε την κούραση με αυτά τα υλικά στις σαλάτες σας
Απογειώνουμε τις σαλάτες με βινεγκρέτ ταχίνι!
14 συμβουλές για τις πιο νόστιμες και καλοφτιαγμένες σαλάτες