Μπορεί να είναι γαλλική εφεύρεση, όμως η κρεμμυδόσουπα είναι από τα πιάτα που έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στο τραπέζι μας, ιδίως το χειμώνα. Κι όχι άδικα, αφού σερβίρεται συνήθως ζεστή και με μια φέτα ψωμί με λιωμένο τυρί να επιπλέει στην επιφάνειά της, που την κάνει ακαταμάχητη.

Στα συν της και το γεγονός ότι απαιτεί λίγα και φθηνά υλικά για την παρασκευή της (αφού πρωταγωνιστής είναι τα κρεμμύδια), καθώς και λίγο χρόνο μαγειρέματος. Πόσω μάλλον αν έχετε και χύτρα, που τότε μιλάμε για λίγα λεπτά της ώρας.

Ακολουθούν οι συνταγές για να διαλέξετε εκείνη που θα ετοιμάσετε για να νιώσετε τη θαλπωρή που μας προσφέρουν οι ζεστές και γευστικές σούπες σαν αυτές. Γιατί δεν χρειάζεται πολύπλοκα και ακριβά υλικά για να φτιάξεις μια νόστιμη σούπα. Και παρόλο που η βάση της είναι τα κρεμμύδια, τα οποία δεν προκαλούν κορεσμό, με την προσθήκη φρυγανισμένου τυριού, με λιωμένο τυρί επάνω, γίνεται αρκετά χορταστική.

Η συνταγή για την κλασική γαλλική κρεμμυδόσουπα
Ο καιρός είναι κατάλληλος για σούπες. Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μάς δίνει τη συνταγή για ένα κλασικό και νόστιμο πιάτο με άρωμα Γαλλίας: την κρεμμυδόσουπα.

Κρεμμυδόσουπα με τραγανό προσούτο
Η κρεμμυδόσουπα είναι από τα κλασικά πιάτα, που ανοίγει νόστιμα ένα φιλικό, αλλά και ένα επίσημο τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζουμε τη βελουτέ εκδοχή της.

Η γαλλική κρεμμυδόσουπα του Ηλία Μαμαλάκη
Μια σούπα που μπορεί να ανοίξει ακόμη και γιορτινά τραπέζια! Η νοστιμιά της βρίσκεται στο υπομονετικό ψήσιμο των κρεμμυδιών.

Κρεμμυδόσουπα με γραβιέρα Νάξου
Όλα τα έχει η γαλλική κρεμμυδόσουπα. Θρεπτική, δυναμωτική, πλούσια και όταν μπαίνει στο φούρνο και λιώνει από πάνω η γραβιέρα Νάξου γίνεται άλλη λιχουδιά!

Η κρεμμυδόσουπα της Λυών του Cucina Caruso
Η παραδοσιακή κρεμμυδόσουπα της Λυών, είναι ένα υπέροχο, ζεστό γεύμα ιδανικό για κρύο καιρό. Η βάση οφείλει να είναι ζωμός βοδινού, ενώ επιπλέουν επάνω της φέτες από μπαγκέτα, με γκρατιναρισμένη γραβιέρα.

Κρεμμυδόσουπα με γραβιέρα Κρήτης
Η γαλλική κρεμμυδόσουπα «παντρεύεται» με την κρητική γραβιέρα και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό. Η ζεστή και νόστιμη αυτή σούπα γίνεται ακόμη πιο χορταστική, με το φρυγανισμένο ψωμί και τη λιωμένη γραβιέρα.

Η αυθεντική γαλλική κρεμμυδόσουπα
Από τα πιο διάσημα πιάτα της γαλλικής κουζίνας, η κρεμμυδόσουπα είναι μία ιδανική επιλογή για το χειμωνιάτικο τραπέζι. Η Ελένη Ψυχούλη μας προτρέπει αν μην παραλείψουμε το ψημένο ψωμί με τη λιωμένη γραβιέρα από πάνω, καθώς ταιριάζει απόλυτα με τη σούπα και της προσθέτει γεύση.