Οι κρύες σαλάτες οσπρίων είναι μια πολύ καλή λύση για ένα ελαφρύ, δροσερό και παράλληλα χορταστικό κυρίως πιάτο, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, γι’ αυτό αυτή τη φορά εμείς επιλέξαμε τα αγαπημένα μας ρεβίθια. Το καλό είναι ότι διατηρούνται για μερικές ημέρες στο ψυγείο, οπότε μπορείτε να τις φτιάξετε από το βράδυ και να τις έχετε έτοιμες για τις επόμενες ημέρες. Και βέβαια, αν δεν θέλετε να τις καταναλώσετε σαν κυρίως πιάτο, μπορούν να γίνουν και ένα πρώτης τάξεως συνοδευτικό. Δώστε έμφαση σε ένα πολύ καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το dressing τους και η επιτυχία τους θα είναι εξασφαλισμένη. Ανάμεσα στις 6 διαφορετικές μας προτάσεις θα βρείτε σίγουρα κάποια που θα γίνει από τις αγαπημένες σας.

Παρακάτω οι προτάσεις μας:

Δροσερή σαλάτα με ρεβίθια, αντσούγιες, μυρωδικά και ελιές
Μια δροσερή σαλάτα με ρεβίθια είναι ό,τι πιο χορταστικό. Σε αυτή τη συνταγή μαζί με τις αντζούγιες, τις ελιές και τη φέτα είναι καλοκαίρι στο πιάτο.

Ρεβίθια σαλάτα µε ταχίνι και πικάντικο θράψαλο
Φτιάχνουμε μια σαλάτα νηστίσιμη και απολαυστική για κάθε ημέρα.

Σαλάτα ζυμαρικών με ρεβίθια και δυόσμο
Μια κρύα σαλάτα με ζυμαρικά συνήθως εξελίσσεται σε κυρίως πιάτο. Στην προκειμένη περίπτωση τη συνδυάζουμε με βρασμένα ρεβίθια, δροσερές ντομάτες και αρωματικό δυόσμο. Κρυώστε την καλά στο ψυγείο και απολαύστε τη μαζί με ένα ποτήρι λευκό αρωματικό κρασί.

Ρεβιθοσαλάτα
Οι σαλάτες με όσπρια είναι από τις πιο θρεπτικές προτάσεις για να συνοδεύσετε πιάτα με κρεατικά ή πουλερικά ενώ καταναλώνονται ευχάριστα και ως ελαφρύ γεύμα. Χαρακτηριστική περίπτωση η εν λόγω σαλάτα.

Ρεβιθοσαλάτα με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης
Βάλτε αποβραδίς τα ρεβίθια στο μούσκιο, γιατί θα τα κάνουμε σαλάτα. Μια σαλάτα αλλιώτικη, που μπορεί να περιμένει υπομονετικά στο ψυγείο μερικές μέρες και να γίνει ακόμα πιο πλούσια σε αρώματα, μπορεί να συνοδεύσει ένα ψητό ψάρι ή κάποιο κρεατικό ή να γίνει από μόνη της πλήρες γεύμα.

Ρεβίθια σαλάτα με ρόκα και τόνο
Τρώγεται σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως πιάτο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε και την τελευταία στιγμή αν φροντίσετε να έχετε βρασμένα ρεβίθια μέσα σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη.