Μερικά από τα καλύτερα βράδια που μπορούμε να περάσουμε στο σπίτι μας είναι είναι μαζί με τους φίλους μας. Το σκηνικό έχει ως εξής: Αποφορτιζόμαστε από την εβδομάδα, χαλαρώνουμε με τους αγαπημένους μας και ετοιμάζουμε κοκτέιλ και απολαυστικά finger food. Οπότε αντί να κάνουμε και πολλή βαβούρα με τα πιάτα, φτιάχνουμε χορταστικές μπουκίτσες που θα μας χορτάσουν.

Τυρένιο σκορδόψωμο σε μπαγκέτα
Ψάχνετε το τέλειο συνοδευτικό ή ορεκτικό; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το τυρένιο σκορδόψωμο σε μπαγκέτα με λίγα υλικά και απίθανη γεύση.

Μπριοσάκια γεμιστά με ανθότυρο
Τα διάσημα γαλλικά ψωμάκια μπριός με την πολύ αφράτη υφή είναι ιδανικά για να φτιάξετε χορταστικά σάντουιτς. Σε αυτή τη συνταγή βέβαια, τα έχουμε ήδη γεμιστά με ανθότυρο, που τους ταιριάζει πολύ και ψημένα σαν αλμυρά muffins.

Πιπερονάτα με κουκουνάρι
Εύκολη και νόστιμη, η πιπερονάτα έχει πολυδιάστατο ρόλο στο τραπέζι μας. Ως μεζές σερβιρισμένη σε μια πιατελίτσα παρέα με ουζάκι, πάνω σε μπρουσκέτες, ή με ζυμαρικά. Συνοδεύει επίσης ωραιότατα ψητά κρέατα και πουλερικά.


Χαμογελαστές πατατο-καροτο-κροκέτες
Αυτή τη γαρνιτούρα σίγουρα θα τη λατρέψουν τα παιδιά! Συνοδεύει ιδανικά ψητά πουλερικά και κρέας και γίνεται ένας πρώτης τάξεως μεζές για παιδικό πάρτι.

Μπρουσκέτες με αλλαντικά σε 2 εκδοχές
Δοκιμάστε δύο διαφορετικές εκδοχές μπρουσκέτας και δείτε πως ένα απλό σνακ μπορεί να σας μείνει αξέχαστο.

Ρολάκια με ζαμπόν και μπρουσκέτες με σαλάμι
Δύο υπέροχα μεζεδάκια για την μπίρα ή το πάρτι.

Ψητές μαριναρισμένες γαρίδες πάνω σε ψωμάκι
Ένα μεζεδάκι με πλούσια γεύση και άρωμα που ταιριάζει ωραία με ένα καραφάκι τσίπουρο. Σερβίρεται ωραία και σε φιλικό τραπέζι ως ορεκτικό.

Τορτίγιες με πικάντικο κοτόπουλο

Υλικά:
4 τορτίγιες μεγάλες
1 φιλέτο κοτόπουλο, σε μικρές μπουκίτσες
6 μανιτάρια φρέσκα, μικρά
2 μικρά μπουκετάκια μπρόκολο, κομμένα
½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:
Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπρόκολο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μια ακόμα φορά. Αποσύρετε τη γέμιση από τη φωτιά.
Κόβετε τις πιτούλες στα 4 και γεμίζετε το κάθε τέταρτο με λίγη από τη γέμιση. Κλείνετε τις πιτούλες με μια οδοντογλυφίδα, πασπαλίζετε με γλυκιά πάπρικα αν θέλετε και σερβίρετε.

Φρυγανισμένα ψωμάκια με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό

Υλικά:
1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
300γρ. τυρί κρέμα
4 φέτες καπνιστό σολομό
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
λίγο άνηθο, ή άλλο μυρωδικό της επιλογής σας, για το γαρνίρισμα

Διαδικασία:
Ρίχνετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζετε στις φετούλες της μπαγκέτας που έχετε πρώτα φρυγανίσει ελαφρά στο φούρνο. Κόβετε τις φέτες του σολομού σε λεπτές λωρίδες. Τις τυλίγετε σαν τριανταφυλλάκια και τις βάζετε πάνω στις φέτες του ψωμιού. Γαρνίρετε με κλωναράκια μυρωδικού της επιλογής σας.

Ταρτάκια γεμιστά με 2 τυριά και και μπέικον

Υλικά:
12 ταρτάκια, έτοιμα στο σούπερ μαρκετ
200γρ. ανθότυρο
150γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
6 φέτες μπέικον

Διαδικασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Μοιράζετε το μίγμα στα ταρτάκια χωρίς όμως να τα παραγεμίσετε. Απλώνετε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα και τοποθετείτε τα ταρτάκια. Τα ψήνετε μέχρι να ροδίσει λίγο το τυρί και σερβίρετε.