Μιας και το Τριώδιο άνοιξε, αφού βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς και η Τσικνοπέμπτη έρχεται σε μερικές ημέρες, σκεφτήκαμε αυτή τη φορά να κάνουμε μια πρόβα στην κρεοφαγία και το ψήσιμο, για να είστε πανέτοιμοι όταν έρθει η ώρα. Κι αν ο καιρός δεν επιτρέπει το barbeque, μπορείτε πάλι να τσικνίσετε ψήνοντας στο γκριλ του φούρνου σας, σε ηλεκτρική ψησταριά μέσα στην κουζίνα ή σε σχαροτήγανο.
Εμείς θα σας δώσουμε συνταγές για να σας καλύψουμε γευστικά όλους, ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Από spare ribs με πικάντικο γλάσο ή χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ και σουβλάκια με λουκάνικο, κοτόπουλο, χαλούμι και πιπεριές, μέχρι μπιφτέκια γεμιστά, μοσχαρίσια κεμπάπ και σεφταλιές για τους πιο μερακλήδες.
Αρνίσια παϊδάκια ψητά στον φούρνο
Τα παϊδάκια, όπως και να το κάνουμε, είναι το πιάτο της ταβέρνας και της τσικνοπέμπτης. Αν δεν βάλετε ψησταριά, μια χαρά θα γίνουν και στον φούρνο.
Παϊδάκια χοιρινά (spare ribs) με πικάντικο γλάσο
Από τα πιο νόστιμα κομμάτια του χοιρινού, τα παϊδάκια αγαπούν το γλάσο, όπως αυτό το πικάντικο και συνοδεύονται ιδανικά με μπίρα.
«Παϊδάκια» κοτόπουλου μαριναρισμένα με σάλτσα κάρυ
Το μαρινάρισμα σε ένα μίγμα με ελαιόλαδο, κάρι και σάλτσα σόγιας θα δώσει στο κοτόπουλο τη βαθιά του γεύση. Η σάλτσα που θα το συνοδεύσει συμπληρώνει τη νοστιμιά του.
Μοσχαρίσια μπριζόλα με πετιμέζι, μαύρη μπίρα και σινάπι
Ζουμερές μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες μαριναρισμένες σε σινάπι, μπίρα, μυρωδικά, κρεμμύδι, μέλι και πετιμέζι, ψήνονται στο γκριλ και… λιώνουν στο στόμα.
Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με πατάτες και μπέικον
Μια λαχταριστή εύκολη συνταγή: χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Η προσθήκη του μπέικον τής δίνει άλλη νοστιμιά.
Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ
Μια άκρως δελεαστική πρόταση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την γεμάτη γεύση της αφού το κρέας προτού ψηθεί θα μαριναριστεί σε σπιτική σάλτσα BBQ.
Σουβλάκια με λουκάνικο, κοτόπουλο, χαλούμι και πιπεριές
Σουβλάκια πληθωρικά που θα φτιάξετε για την παρέα και θα ζητήσουν κι άλλα…
Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε μπίρα
Τρυφερές χοιρινές μπουκιές, μαριναρισμένες σε μπίρα και μπαχαρικά. Σουβλάκια μπουκιά και συχώριο! Ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα τους πάει πολύ.
Σουβλάκια μoσχαρίσια
Και ποιος δεν αγαπά τα μοσχαρίσια σουβλάκια; Ειδικά αυτά που μαρινάρονται με ένα μίγμα από σόγια, τζίντζερ και σκόρδο θα σας ενθουσιάσουν!
Μεξικάνικα σουβλάκια κοτόπουλο
Σουβλάκια με μεξικάνικα αρώματα, ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο BBQ ή τις παρεΐστικες μαζώξεις του Σαββάτου.
Μπιφτέκια γεμιστά
Αν ο καιρός είναι καλός αυτή η συνταγή είναι ιδανική για BBQ. Διπλασιάστε τη δόση και καλέστε τους φίλους σας να τα ψήσετε μαζί.
Μικρά πικάντικα κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού
Ζουμερά και ελαφρώς πικάντικα κεμπάπ, σερβιρισμένα με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και αραβικές πιτούλες. Συνοδεύονται ιδανικά με μπίρα και κόκκινο κρασί.
Moσχαρίσια κεµπάπ
Το κεμπάπ είναι πιο μερακλίδικος μεζές για τη μπίρα, ενώ μπορεί να γίνει και ένα χορταστικό, σπιτικό σουβλάκι. Όσοι βρίσκουν τον αρνίσιο κιμά βαρύ, θα λατρέψουν αυτή την εκδοχή με μοσχαρίσιο κιμά.
Σεφταλιές
Όταν σκεφτόμαστε κυπριακή κουζίνα, οι σεφταλιές είναι το πρώτο φαγητό που μας έρχεται στο μυαλό! Τα λαχταριστά μπιφτέκια, τυλίγονται σε μπόλια και σερβίρονται με τηγανητές πατάτες ή γεμίζουν κυπριακές πίτες.
Λουκάνικα μοσχαρίσια με ψητά μανιτάρια πλευρώτους και πέστο μαϊντανού
Ένας τέλειος μεζές για τις μέρες που κάνετε BBQ με φίλους και τον οποίο μπορείτε εναλλακτικά να ψήσετε και στον φούρνο. Ο καλύτερος συνοδός για τα λουκάνικα δεν είναι άλλος από μία παγωμένη μπίρα.