Τώρα το καλοκαίρι τα κολοκυθάκια είναι στα καλύτερά τους και γι΄ αυτό πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε όσο προλαβαίνουμε, βάζοντάς τα στις συνταγές μας. Είναι τόσο ευέλικτο λαχανικό, που μπορεί να μας δώσουν από ένα πολύ απλό πιάτο όπως τραγανά κολοκυθάκια στη φριτέζα αέρος, έτοιμα σε 15′ μέχρι και πιο περίτεχνα όπως τα πουγκάκια κρέπας με κοτόπουλο, κολοκυθάκια και γραβιέρα.
Όπως και να έχει όμως, η πιο αγαπημένη συνταγή του καλοκαιριού είναι οι κολοκυθοκεφτέδες, αφού ο συνδυασμός του με άλλα υλικά μας δίνει πιάτα αξεπέραστης νοστιμιάς, και ειδικά με τα ελληνικά αρωματικά, φαρμακευτικά φυτά που είναι superfoods.
Συγκεντρώσαμε 7 συνταγές γεμάτες με τη νοστιμιά του καλοκαιριού:
Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας
Αυτοί οι τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες χρειάζονται και μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας για να αναδείξει τη γεύση τους με τον καλύτερο τρόπο.
Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
Καλοκαιρινός μυρωδάτος μεζές που η νοστιμιά του ενισχύεται με την προσθήκη φέτας.
Αρωματικοί κολοκυθοκεφτέδες με δύο τυριά
Αγαπημένος μεζές, ιδανικός να συνοδεύσει τις στιγμές της καλής παρέας με τσιπουράκι ή ούζο.
Ψητοί κολοκυθοκεφτέδες
Κολοκυθοκεφτέδες, αλλά ψητοί. Τι καλύτερο;
Κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι καρότου
Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές που ταιριάζει τέλεια με ένα καραφάκι ούζο ή τσίπουρο.
Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες
Το μυστικό τους είναι το πανάρισμα με σιμιγδάλι που κλείνει την αφράτη, πικάντικη γεύση τους και τους κάνει τραγανούς.
Σφουγγάτα από την Κύθνο
Μικρές ομελέτες με κολοκύθι και πατάτες, σαν αλλιώτικοι κολοκυθοκεφτέδες, που συνοδεύουν ιδανικά το ούζο και το τσίπουρο.
Και επειδή τα κολοκυθάκια είναι ένα αρκετά ευαίσθητο λαχανικό, σας έχουμε συγκεντρώσει και μερικές συμβουλές για να μάθετε πώς να τα καταψύξετε ή να ελέγξετε αν και πότε χαλάνε.