Αν είστε μακαρονάδες και παράλληλα δεν μπορείτε να πείτε όχι στις λαχταριστές παραδοσιακές πίτες κάθε είδους, είναι μάλλον βέβαιο πως οι μακαρονόπιτες θα γίνουν για εσάς ένας γευστικός μονόδρομος. Δεν είναι μόνο πεντανόστιμες, αλλά ιδιαίτερα χορταστικές αφού συνήθως στα βασικά τους υλικά —πέρα από τα μακαρόνια— περιλαμβάνονται το γάλα, το αυγό και τυριά διαφόρων ειδών, από παρμεζάνα και κεφαλογραβιέρα, μέχρι φέτα και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε που μάλιστα μπορούν εύκολα να συνδυαστούν στην ίδια πίτα. Επιπλέον, το σχινόπρασο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ο μαϊντανός τις απογειώνουν με τα αρώματά τους αφού γευστικά ταιριάζουν ιδιαίτερα με το τυρί και το αυγό. Και όσο για το φύλλο; Δοκιμάστε να τις φτιάξετε με χοντρό παραδοσιακό ή τραγανό φύλλο κρούστας, αλλά ακόμα και ξεσκέπαστες σαν φριτάτα ή ομελέτα στο τηγάνι. Εμείς επιλέξαμε για εσάς 5 ξεχωριστές εκδοχές για να τις απολαύσετε καθημερινά ως σνακ στο σπίτι, ως ένα χορταστικό φαγητό στο γραφείο αλλά και ως μια επιλογή για το ταπεράκι του σχολείου που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Δείτε παρακάτω τις συνταγές:
Μακαρονόπιτα με 3 τυριά
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας προτείνει έναν εντυπωσιακό και χορταστικό τρόπο για να απολαύσουμε μακαρόνια με διάφορα τυριά, ωραία ιδέα για ένα φιλικό κάλεσμα στο σπίτι.
Μακαρονόπιτα με καβουρμά και τυριά
Η μακαρονόπιτα είναι μια πολύ συνηθισμένη και με πολλές παραλλαγές συνταγή, χορταστική και ένα φαγητό ιδιαίτερα προσφιλές στα παιδιά! Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με τον μοσχαρίσιο καβουρμά και γίνεται πιο ιδιαίτερη!
Μακαρονόπιτα στο τηγάνι με φέτα
Είναι ουσιαστικά μια αφράτη ομελέτα με μακαρόνια που περισσεύουν και τυριά. Το μυστικό της επιτυχίας; Η σωστή θερμοκρασία του τηγανιού.
Μακαρονόπιτα με καπνιστό τυρί Μετσοβόνε
Η μακαρονόπιτα αποκτά άλλη γευστική διάσταση με την προσθήκη του καπνιστού χαρακτήρα του μετσοβόνε.
Φριτάτα με ζυμαρικά, φέτα και γραβιέρα
Θυμίζει μια μακαρονόπιτα της στιγμής, και όχι μια απλή ομελέτα, ειδικά αφού κρύβει μέσα της σπαγγέτι που περίσσεψε, φέτα, γιαούρτι και γραβιέρα.