Το Πασχαλινό τραπέζι είναι συνήθως ένα πληθωρικό τραπέζι γεμάτο ορεκτικά, σαλάτες, μεζεδάκια και φυσικά το κυρίως ό,τι κι αν επιλέξουμε να είναι αυτό. Είναι μια μέρα που κάνουμε υπερβολές χωρίς δεύτερη σκέψη, οπότε θέλουμε να κλείσει και εξίσου δυναμικά με ένα ή περισσότερα γλυκά που θα φτιάξουμε ή θα μας φέρουν οι υπόλοιποι καλεσμένοι. Είτε είστε οικοδεσπότες, λοιπόν, είτε καλεσμένοι φέτος εμείς σας προτείνουμε να προσφέρετε χειροποίητα επιδόρπια που όλοι θα εκτιμήσουν περισσότερο.

Η επιλογή μας έγινε με βάση την εποχή, οπότε υπάρχουν αρκετά επιδόρπια με φράουλες, αλλά και γενικότερα δροσερά γλυκά, που μας ταιριάζουν ωραία μετά από ένα βαρύ γεύμα. Γι΄ αυτό στις προτάσεις που ακολουθούν θα δείτε pavlova με φράουλες μέχρι μους λεμόνι ή cheesecake με passion fruit κι από σπιτικό παγωτό και σεμιφρέντο μέχρι γλυκά ψυγείου σε οικογενειακό ή ατομικό μέγεθος. Φυσικά, όσες δοκιμάσετε και σας αρέσουν θα τις δοκιμάσετε όλη την υπόλοιπη άνοιξη, ενώ πολλές από αυτές θα τις απολαμβάνουμε εξίσου ευχάριστα και το καλοκαίρι.

Με φρούτα

Εκμέκ με κρέμα γαλακτομπούρεκου
Μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, που συνδυάζει το εκμέκ με την πλούσια κρέμα του γαλακτομπούρεκου. Οι φράουλες του δίνουν μια πιο δροσερή γεύση και το απογειώνουν.

Ρολό μαρέγκας με φρούτα του δάσους
Φτιάχνουμε ρολό μαρέγκας με γλυκόξινα φρούτα του δάσους σε μια συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.

Κρέμα λευκής σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα
Μια δροσερή μους με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα φράουλα, ιδανική για τις μέρες που έχει πολλή ζέστη και θέλετε ένα ανάλαφρο γλυκό.

Ψητό cheesecake με passion fruit από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φτιάχνουμε cheesecake με κρεμώδη επικάλυψη από κρέμα γάλακτος και χυμό από passion fruit.

Κρέμα με φράουλες στον φούρνο από τον Στέλιο Παρλιάρο
Το απόλυτο φρούτο της άνοιξης σε ένα γλυκό γεμάτο φραουλένια γεύση και χρώμα χαράς.

Με λεμόνι

Μους λεμόνι με κρέμα τσαγιού και μπισκότο λεμονιού
Η head pastry chef του ζαχαροπλαστείου «Poulette» Κατερίνα Λιβά μας μαθαίνει να κάνουμε εύκολα μια δροσερή και αρωματική μους λεμόνι.

Δροσερή κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για κρεμώδη μους λεμονιού με γλυκές νότες λευκής σοκολάτας.

«Τούρτα» λεμονιού και καμένη μαρέγκα
Μια συνταγή για μαρέγκα με λεμόνι στο ποτήρι και βάση μπισκότου με σοκολάτα που σίγουρα θα αγαπήσετε, ακόμα κι αν δεν έχετε τολμήσει ακόμα να φτιάξετε μόνοι σας μαρέγκα.

Διεθνή και αγαπημένα

Red velvet cake
Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό θα συμπληρώσει με το κόκκινο χρώμα του την Πασχαλινή ατμόσφαιρα και θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Pavlova με φράουλες και σμέουρα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Η pavlova είναι ένα γλυκό το οποίο προέρχεται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Για να θεωρηθεί γνήσια προσθέτουν πάντα στη μαρέγκα κορν φλάουερ και ξίδι.

 

Cheesecake με φιστίκι
Έχετε όρεξη για ένα γλυκάκι; Σας προτείνουμε ένα δροσερό τσιζκέικ με φιστίκι Αιγίνης.

Γνήσια ιταλική πανακότα βανίλια
Η τέλεια «panna cotta» (μαγειρεμένη κρέμα, στα ιταλικά) πρέπει ίσα να στέκεται, να μην είναι σφιχτή, αλλά μαλακή και κρεμώδης για να λιώνει στο στόμα. Eδώ, θα σας δίνουμε τη συνταγή για μια γνήσια αυθεντική ιταλική πανακότα.

Πανακότα με γάλα καρύδας και σοκολατένια σάλτσα φρούτων
Το ιταλικό διάσημο γλυκό με την ωραία κρεμώδη υφή, σερβιρισμένο με μια ωραία σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με κονιάκ.

Crema Catalana
Η κρέμα καταλάνα, η ισπανίδα “πρωτοξάδερφη” της γαλλικής crème brulee είναι ένα επιδόρπιο που κλείνει ιδανικά κάθε τραπέζι σας.

Ψυγείου – κατάψυξης

Φρυγανιά Ζακύνθου με μαστίχα
Ένα ανάλαφρο δροσερό γλυκάκι ολοκληρώνει ιδανικά ένα καλοκαιρινό γεύμα. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε με φρυγανιές και κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα.

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ
Μια συνταγή για κλασικό γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα, εύκολο στη παρασκευή του που σίγουρα θα λατρέψουν και τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι.

Μωσαϊκό
Φτιάξτε αυτό το αγαπημένο, μαμαδίστικο γλυκό με την εύκολη και γρήγορη εκδοχή του Στέλιου Παρλιάρου.

Τούρτα ψυγείου μπανόφι
Μπανάνα, καραμέλα, σοκολάτα και λευκή πληθωρική κρέμα. Αυτό το γλυκό ψυγείου, παραμένει δροσερό και απολαυστικό παρά τις διαφορετικές στρώσεις του. Σερβίρεται σαν απλό επιδόρπιο, αλλά-γιατί όχι-και σαν τούρτα γενεθλίων!

 

Σεμιφρέντο σοκολάτας με σύκα και φουντούκια
Η εποχή θέλει δροσερά γλυκά και ένα σοκολατένιο σεμιφρέντο είναι ό,τι πρέπει τους λάτρεις της σοκολάτας.

Φτιάχνουμε παραδοσιακό αρμενοβίλ στο σπίτι
Το εμβληματικό και μοναδικό στο είδος του παγωμένο γλύκισμα της Θεσσαλονίκης, που όσοι έχουν δοκιμάσει ξέρουν, πρέπει πραγματικά να το φτιάξετε στο σπίτι, αξίζει τον κόπο του κάθε μπουκιά με το παραπάνω!