Όσο αρχάριοι ή προχωρημένοι είμαστε στην κουζίνα υπάρχουν πάντα εκείνες οι στιγμές που αναζητούμε μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και νόστιμη λύση, είτε για το βραδινό μας γεύμα, είτε για το τάπερ του γραφείου ή του σχολείου. Κι ευτυχώς εμείς όλο και πιο συχνά σας προτείνουμε τέτοιου είδους συνταγές, είτε στη συνταγή της ημέρας (από το μενού που ετοιμάζουμε κάθε εβδομάδα για εσάς), είτε από τα διάφορα συνταγογραφικά μας αφιερώματα και θέματα.
Οπότε εδώ θα βρείτε συνταγές που παρασκευάζονται σε περίπου μισή ώρα (ή και λιγότερο) και δεν μιλάμε μόνο για πιάτα που ψήνονται στη φριτέζα αέρος, αλλά για φαγητά κατσαρόλας και φούρνου, ακόμα και ομελέτες του εικοσάλεπτου. Εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε τις επιλογές σας βάσει των προτιμήσεών σας…
Ζυμαρικά
Βίδες με πέστο, απάκι και τηγανητό αυγό
Μια πεντανόστιμη συνταγή της ευκολίας. Τα πέστο πάντα είναι πλούσια σε νοστιμιά, λόγω των φρέσκων μυρωδικών και της παρμεζάνας. Το απάκι κάνει το πιάτο ακόμη πιο χορταστικό, ενώ το μελάτο αυγό απογειώνει αυτή τη συνταγή της μισής ώρας.
Μακαρονάδα cacio e pepe
H διάσημη ιταλική μακαρονάδα cacio e pepe με τη μέθοδο Λάμπρου Βακιάρου. Σε μισή ώρα τρώμε! Όλοι στο τραπέζι!
Σπαγγέτι αματριτσιάνα αλα ελληνικά
Μια παραλλαγή της πικάντικης ιταλικής μακαρονάδας με ελληνικό ταμπεραμέντο και υλικά. Θα τη φτιάξετε γρήγορα κι εύκολα σε 30 μόλις λεπτά και θα χορτάσετε 5 πεινασμένους νοματαίους…
Λιγκουίνι με μανιτάρια, σκόρδο και φασκόμηλο
Μια συνταγή του κορυφαίου σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι, που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό. Oι γεύσεις του και οι συνταγές του παραμένουν ανεξίτηλες στην Ελλάδα, όπου έζησε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του.
Πίτσα
Πίτσα με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες
Δεν έχετε φτιάξει ποτέ πιο εύκολη πίτσα! Με μόλις 4 υλικά και σε περίπου μισή ώρα έχετε το ιδανικό σνακ για μια βραδιά με φίλους ή για να την απολαύσετε παρέα με το ταίρι σας βλέποντας ταινίες και αγώνες στην τηλεόραση.
Πίτσα με λευκή σάλτσα, καπνιστό σολομό και φρέσκο κρεμμυδάκι
Φτιάξτε εύκολα αυτή την ιδιαίτερη πίτσα με σολομό σε συνταγή Μάκη Γεωργιάδη, με έμπνευση, υλικά και τεχνικές της Ιταλίας.
Χορταστικά σνακ – ελαφριά γεύματα
Σάντουιτς με κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα
Λαχταριστά σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο, που γίνονται η εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και υγιεινή λύση για όλες τις ώρες της ημέρας. Και, φυσικά το καλύτερο κολατσιό για το γραφείο ή το σχολείο.
Τυρόπιτα με 2 υλικά
Μια πίτα γίνεται ακόμη κι αν δεν έχετε ταλέντο στο άνοιγμα του φύλλου, ακόμη και την τελευταία στιγμή, σε μισή ώρα περίπου, αρκεί να έχετε στην κατάψυξη πάντα μια ζύμη κουρού ή μια σφολιάτα. Να μια καλή ευκαιρία να καθαρίσετε το ψυγείο από τα κομματάκια τυριών που περισσεύουν.
Ομελέτα – φριτάτα
Ομελέτα με πατάτες α λα ισπανικά
Φτιάχνουμε μια πληθωρική ομελέτα με πατάτες με τον τρόπο που το συνηθίζουν στην Ισπανία και έχουμε εύκολα και γρήγορα ένα ελαφρύ, νόστιμο γεύμα.
Φριτάτα με φέτα και σπανάκι
Όσοι αγαπάτε τα αυγά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή την πανεύκολη και πεντανόστιμη φριτάτα με σπανάκι και φέτα. Μπορεί να καταναλωθεί ως χορταστικό πρωινό ή brunch, αλλά και ως ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα.
Κοτόπουλο
Φτερούγες κοτόπουλου και ρύζι μπασμάτι
Μαρινάρουμε αυτές τις φτερούγες κοτόπουλου και αφού της ψήσουμε στη σχάρα, τις συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.
Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου στη φριτέζα αέρος
Μια εύκολη συνταγή με κοτόπουλο που γίνεται σε λίγη ώρα στη φριτέζα αέρος.
Ψάρι – θαλασσινά
Σολομός στον ατμό με αρωματική σάλτσα μουστάρδας
Ένα νόστιμο κι ελαφρύ πιάτο, ότι πρέπει για μεσημεριανό ή βραδινό που θα ετοιμάσετε σε λιγότερο από μισή ώρα. Απολαύστε το με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί ή με ένα ποτήρι μπίρα.
Καλαμαράκια τηγανητά στη φριτέζα αέρος
Η φριτέζα αέρος μας διευκολύνει τη ζωή και μας εξοικονομεί χρόνο και χρήματα και στη νηστεία! Φτιάξτε, λοιπόν, αυτή την απλούστατη συνταγή για καλαμαράκια και είναι βέβαιο πως θα είναι εξίσου τραγανά και ταυτόχρονα πιο υγιεινά, αφού δεν τηγανίζονται μέσα στο καυτό λάδι.
Vegan
Μπιφτέκια παντζαριού στη φριτέζα αέρος
Αυτά τα μπιφτέκια παντζαριού δεν απογοητεύουν ποτέ κανέναν ακόμα και όσους αγαπούν τα μπιφτέκια από κρέας. Βρήκαμε την τέλεια και πανεύκολη συνταγή που μας προτείνει ο Νέιθαν Ανθονι σε ένα βιβλίο με συνταγές για φριτέζα αέρος που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά.