Αυτή η Κυριακή είναι η μέρα που γιορτάζουν όλες οι μανούλες κι εμείς σκεφτήκαμε να τους φτιάξουμε ένα τραπέζι με εδέσματα που τους αρέσουν πολύ και να φτιάχνουν αλλά και να καταναλώνουν. Είναι όλα εκείνα τα μαμαδίστικα φαγητά που έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας μαζί τους, από το κλασικό παστίτσιο και το γιουβέτσι μέχρι τα σουτζουκάκια και το λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Δεν λείπουν και οι προτάσεις για επιδόρπιο, που θα κλείσει ωραία το γεύμα μας.

Κεφτεδάκια πολίτικα
Τα πολίτικα κεφτεδάκια αυτής της συνταγής είναι βασισμένα στα μοναδικά, πεντανόστιμα κεφτεδάκια μιας μοναδικής μαγείρισσας, της κυρίας Κατίνας της Πολίτισσας, που σίγουρα είχαν πλιγούρι στα συστατικά τους!

Ντολμαδάκια με αρωματική σάλτσα ταχινιού
Τα αγαπημένα μας ντολμαδάκια στη νηστίσιμη εκδοχή τους, σερβιρισμένα με πληθωρική σάλτσα από ταχίνι.

Σουτζουκάκια σμυρναίικα με πατάτες τηγανητές
Τα σμυρναίικα σουτζουκάκια, ίσως το πιο αγαπημένο μας φαγητό με άρωμα Εγγύς Ανατολής, ταξίδεψε στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας. Συχνά σερβίρονται και με ρύζι ή πουρέ.

Η τέλεια μακαρονάδα με κιμά
Ποιος δεν υποκλίνεται στη νοστιμιά μιας καλοφτιαγμένης μακαρονάδας με κιμά; Πόσο μάλλον στην τέλεια εκδοχή της!

Παστίτσιο κλασικό
Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το κυριακάτικο τραπέζι (εντάξει, αν έχετε όρεξη και για το καθημερινό) από ένα περιποιημένο παστίτσιο;

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος γιουβέτσι
Το κλασικό φαγητό του κυριακάτικου τραπεζιού, το γιουβέτσι, φτιαγμένο αυτή τη φορά με μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο.

Μοσχαράκι ραγού με πατάτες
Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες, ειδικά αν ακολουθήσετε αυτήν τη γευστική συνταγή για ραγού. Ιδανική και για καθημερινό τραπέζι αλλά και για κυριακάτικη οικογενειακή μάζωξη!

Λεμονάτο μοσχαράκι
Αν ζηλεύετε το τέλειο καλομαγειρεμένο λεμονάτο μοσχαράκι της ταβέρνας, αυτή είναι η συνταγή που αναζητάτε. Φυσικά σερβίρετε με τηγανητές πατάτες για ολοκληρωμένη απόλαυση!

Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας
Τα τρυφερά κολοκυθάκια συναντούν το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας σε ένα μαμαδίστικο φαγητό που παραμένει διαχρονικό και αγαπημένο!

Κόκορας με χυλοπίτες
Ένα πιάτο που δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τη γαλλική βερσιόν του coq au vin. Οι χυλοπίτες μαγειρεύονται μαζί με τη σάλτσα του πουλερικού και τελευταία πινελιά το φρέσκο ελαιόλαδο που μπαίνει στο τέλος του μαγειρέματος.

Ραβανί Βέροιας
Απολαύστε το δροσερό! Μην το φορτώσετε με παγωτό. Αυτό το ραβανί είναι τόσο αφράτο, ζουμερό και γευστικό που αξίζει να το δοκιμάσετε μόνο του.

Αφράτη καρυδόπιτα
Αφράτο σιροπιαστό γλυκό που με μία μπάλα παγωτό βανίλια γίνεται το απόλυτο επιδόρπιο.

Πάστα φλώρα
Η τριφτή, βουτυράτη ζύμη σε συνδυασμό με τη φρουτένια γέμιση μαρμελάδας- που αν φτιάξετε με τα χεράκια σας θα αγγίξετε την τελειότητα- δικαιολογούν με το παραπάνω τη σταθερή της θέση ανάμεσα στις κλασικές σπεσιαλιτέ.

Κλασικό μωσαϊκό από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ο κορμός σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά για τους λάτρεις της σοκολάτας. Με συνοδεία παγωτού και έξτρα σιρόπι σοκολάτας ή σκέτο είναι το ιδανικό γλύκισμα για όλες τις εποχές του χρόνου.