Τα μπιφτέκια και οι κεφτέδες είναι από τα πιο κλασικά καθημερινά φαγητά που μπορούμε να φτιάξουμε. Έχετε δοκιμάσει όμως να τα φτιάξετε στη φριτέζα αέρος; Αν όχι πειραματιστείτε με κάποια από τις συνταγές που θα βρείτε παρακάτω.

Τα 3 κλασικά

Κεφτέδες οι κλασικοί
Τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικός μεζές, αλλά αποτελούν και κυρίως γεύμα με τη συνοδεία μίας μερίδας από τηγανιτές πατάτες. Η συνταγή τους είναι τόσο απλή και γρήγορη που δεν θα καταλάβετε για πότε θα τα ετοιμάσετε. Ψήνουμε στους 180°C, για 20 λεπτά ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Μπιφτέκια με μοσχαρίσιo κιμά
Αll time classic πρόταση, που έχει πάντα πολλούς φίλους. Τα μπιφτέκια μας γίνονται ζουμερά λόγω της ντομάτας και του σοταρισμένου κρεμμυδιού. Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Αν βάλουμε μαζί και πατάτες στον κάδο ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, έχοντας ανακατέψει πρώτα τις πατάτες.

Κεμπάπ
Φτιαγμένα με σπιτική νοστιμιά και τη δική σας φροντίδα αυτά τα κεμπάπ είναι ό,τι πρέπει για να τα μοιραστείτε με καλή παρέα. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά στους 180°C.

4 διαφορετικοί κεφτέδες

Αρνίσια κεφτεδάκια με ρύζι
Ένα ακόμα φαγητό με ανατολίτικη λογική και νοστιμιά. Φανταστείτε το με γιαούρτι να σβήνει τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά στους 180°C.

Κοτοκεφτέδες με ντιπ κόκκινης πιπεριάς
Ιδανικός κρασομεζές, αλλά και μεσημεριανό μία καθημερινή. Συνδυάζεται ιδανικά με πατάτες στο air fryer. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180°C.

Ψαροκεφτέδες με σκορδάτη παντζαροσαλάτα
Οι κεφτέδες είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες. Όταν φτιάχνονται με ψάρι, αν μαγειρευτούν με μαστοριά, κερδίζουν ακόμα και όσους τα ψάρια δεν είναι το πιο δυνατό τους κομμάτι στο τραπέζι. Ψήνουμε στους 190°C για 9 λεπτά.

Εύκολοι κεφτέδες γαλοπούλας με σάλτσα τυριού
Όποιο υλικό και αν επιλέξουμε για να φτιάξουμε κεφτέδες, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε κιμά γαλοπούλας και συνοδεύουμε το πιάτο μας με σάλτσα τυριού. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180°C.

6 Vegetarian – vegan κεφτέδες και μπιφτέκια

Μπιφτέκια παντζαριού στη φριτέζα αέρος
Αυτά τα μπιφτέκια παντζαριού δεν απογοητεύουν ποτέ κανέναν ακόμα και όσους αγαπούν τα μπιφτέκια από κρέας. Βρήκαμε την τέλεια και πανεύκολη συνταγή που μας προτείνει ο Νέιθαν Ανθονι σε ένα βιβλίο με συνταγές για φριτέζα αέρος.

Μπιφτέκια μπρόκολου χωρίς γλουτένη
Αυτά τα ιδιαίτερα μπιφτέκια είναι πολύ υγιεινά και θρεπτικά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι και νόστιμα, γι’ αυτό θα τα χαρούν και τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο air fryer στους 200°C  για 10 λεπτά (5 λεπτά ανά πλευρά).

Vegan burger με φακές έχετε δοκιμάσει;
Έχετε φάει ποτέ μπέργκερ από φακές; Αν όχι, ευκαιρία να δοκιμάσετε. Ιδανικό για όσους ακολουθούν vegan διατροφή αλλά και σε όσους αγαπούν τα όσπρια και τους αρέσει να πειραματίζονται με νέες συνταγές. Ψήνουμε τα μπιφτέκια φακής στους 170°C για 12 λεπτά.

Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες
Αφράτοι, πικάντικοι και αρωματικοί ρεβιθοκεφτέδες, που συνοδεύονται ιδανικά με ζεστές πιτούλες, ψιλοκομμένα λαχανικά και λεμονάτη σάλτσα με ταχίνι και γιαούρτι. Ψήνουμε στο air fryer στους 190°C για 12 λεπτά γυρνώντας τα στα 6 λεπτά.

Κεφτέδες φασολιών με σάλτσα από ταχίνι
Μια συνταγή από το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας», που βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο μεσογειακής κουζίνας για τη χώρα μας, στα Βραβεία Gourmand World Cookbook 2017. Ψήνουμε σε προθερμασμένο air fryer στους 190°C για 12 λεπτά.