KOTOKEFTEDES
clock icon
40'

Κοτοκεφτέδες με ντιπ κόκκινης πιπεριάς

Υλικά

  • 500γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • ½ ντομάτα ξυσμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο χωρίς το φύτρο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πάπρικα
  • κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ξυσμένο
  • σουσάμι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το ντιπ

  • 5 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (έτοιμες από βάζο)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες ελαφρά σοταρισμένο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 50γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι

Κρασομεζές που, μαζί με πατάτες που επίσης θα ψήσετε στο φούρνο αλλά θα μοιάζουν με τηγανητές, γίνεται ένα ωραίο κυρίως.

Σοτάρετε όλο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Το ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου, την φρυγανιά, την ντομάτα, το κύμινο, την πάπρικα, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μίγμα καλά με το χέρι. Το αφήνετε στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε το ντιπ πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί, πλάθετε κεφτεδάκια κοτόπουλου και τα κυλάτε στο σουσάμι. Τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο για 10-12 λεπτά.

Σερβίρετε τους κοτοκεφτέδες αμέσως, συνοδεύοντας με το ντιπ και πίτες για σουβλάκι ψημένες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε όλο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Το ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου, την φρυγανιά, την ντομάτα, το κύμινο, την πάπρικα, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μίγμα καλά με το χέρι. Το αφήνετε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε το ντιπ πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί, πλάθετε κεφτεδάκια κοτόπουλου και τα κυλάτε στο σουσάμι. Τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο για 10-12 λεπτά.

Βήμα 4

Σερβίρετε τους κοτοκεφτέδες αμέσως, συνοδεύοντας με το ντιπ και πίτες για σουβλάκι ψημένες.