Τα ζυμαρικά είναι μεγάλος άσσος στο μανίκι ειδικά την περίοδο της νηστείας που θέλουμε κάτι νόστιμο να μας χορτάσει, ενώ τηρούμε του γαστρονομικούς κανόνες της Σαρακοστής. Και σαρακοστιανές μακαρονάδες δεν είναι μόνο οι γαριδομακαρονάδες και τα μακαρόνια με σάλτσα.

Συγκεντρώσαμε δέκα διαφορετικές μακαρονάδες που πληρούν τα κριτήρια. Σε περίπτωση που κάποιες συνταγές απαιτούν βούτυρο, το αντικαθιστούμε πολύ εύκολα με ελαιόλαδο, ενώ στο σερβίρισμα ή στο τελείωμα δεν προσθέτουμε φυσικά τυρί. Εκτός αν επιλέξουμε να είναι φυτικό.

Κερκυραϊκή μανέστρα κολοπίμπιρι με κοκκινοπίπερο
Η Κερκυραία μανέστρα με την παράξενη ονομασία collu pimpiri, που σημαίνει κοκκινοπίπερο, είναι ένα υπέροχο απλοϊκό φαγητό που θα σας ζεστάνει με τον πιο γευστικό τρόπο!

makaronada

Μακαρονάδα με σπανάκι, ταχίνι και αμύγδαλα
Νηστίσιμο, απλό και ιδιαίτερο πιάτο με το ταχίνι να δίνει στη μακαρονάδα μοναδική νοστιμιά.

Φασουλομακάρονα
Όσπρια και λαχανικά συνδυάζονται πολύ συχνά σε ένα άκρως θρεπτικό πιάτο.

Κοφτό μακαρονάκι με ντοματίνια, σπανάκι και σάλτσα από κόκκινα φασόλια
Μία διαφορετική, vegan μακαρονάδα με κόκκινα φασόλια και σπανάκι, πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη και με υπέροχη γεύση.

Μακαρονάδα με σάλτσα καπονάτα
Η «γλυκόξινη» καπονάτα από τη Σικελία είναι ένα εξαιρετικά γευστικό, καλοκαιρινό πιάτο, τη μαγειρεύουμε με ζυμαρικά στη λογική «όλα σε μια κατσαρόλα» και απολαμβάνουμε την περίφημη συνταγή πιο ελαφριά, αλλά το ίδιο νόστιμη!

Εύκολο σπαγγέτι με ντοματίνια και βασιλικό, έτοιμο σε 20′
Μια εύκολη, ελαφριά συνταγή, ιδανική για όσους δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγειρέματα αλλά και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή νηστεύουν.

Σπαγγέτι με σάλτσα από φακές και μανιτάρια: η χορτοφαγική μπολονέζ
Αν αναζητάτε κάτι το ίδιο απολαυστικό με μια κλασική μακαρονάδα μπολονέζ, η χορτοφαγική της εκδοχή με βασικό συστατικό τις φακές θα σας ενθουσιάσει. Μια εύκολη συνταγή που θα αγαπήσουν ακόμη και όσοι δεν τις προτιμούν.

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ντοματίνια, βαλσαμικό και βασιλικό
Τα καθημερινά ζυμαρικά μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους, όμως ο πιο νόστιμος είναι ο πιο απλός, με λίγα και φρέσκα υλικά. Θα το διαπιστώσετε σε αυτήν εδώ τη συνταγή…

Μυδομακαρονάδα με λεμόνι και κρόκο Κοζάνης
Όλοι λατρεύουμε τις μακαρονάδες με θαλασσινά, αλλά πόσο συχνά τις απολαμβάνουμε με μύδια; Δοκιμάζουμε αυτή τη λαχταριστή συνταγή που γίνεται γρήγορα και έχει βαθιά θαλασσινή γεύση.


Μακαρόνια με «κιμά» από κόκκινες φακές
Μία σύγχρονη και εναλλακτική εκδοχή της αγαπημένης μακαρονάδας μικρών και μεγάλων.

Δείτε επίσης:

Η επιστήμη πίσω από τα τέλεια ντολμαδάκια γιαλαντζί