Ο Αράθυμος Ειρηναίος, του φούρνου 2Ε στην Τήνο, δημιούργησε για το Cantina πέντε «γεμάτα» ψωμιά, με δικό του προζύμι που αναβαθμίζουν τα σάντουιτς σε γεύση, υφή και μεστό χαρακτήρα, και τα οποία σας παρουσιάζουμε.
Με σεβασμό στην τέχνη του ψωμιού και πάθος για αυθεντικές γεύσεις, ο Αράθυμος Ειρηναίος καταφέρνει να συνδυάσει το νησιώτικο πνεύμα με σύγχρονες τεχνικές, δημιουργώντας ψωμιά που ξεχωρίζουν για το άρωμα, τη μαλακή ψίχα και την τραγανή κόρα τους.
Δείτε τις συνταγές, προγραμματίστε ποια θα ετοιμάσετε πρώτη και μετά επιλέξτε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε γευστικά σάντουιτς, για το σπίτι ή το γραφείο. Αξιοποιήστε τις συνταγές για να δημιουργήσετε μοναδικούς συνδυασμούς, από κλασικά σάντουιτς με αλλαντικά και τυριά μέχρι πιο δημιουργικά με ψητά λαχανικά, σάλτσες και μυρωδικά.
Πέντε ψωμιά στο ζυμωτήριο
Κουλούρα με αλεύρι Ζέας
Φτιάχνουμε κουλούρα με αλεύρι Ζέας και τη γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Ψωμί φόρμας πολύσπορο
Εύκολο πολύσπορο ψωμί, που το χρησιμοποιούμε είτε για σάντουιτς είτε για να συνοδεύσουμε το καθημερινό φαγητό μας. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Μπριός
Η συνταγή μάς δίνει 20 αφράτα μπριός, για να φτιάξουμε λαχταριστά σάντουιτς. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Μπαγκέτα χωριάτικη
Φτιάχνουμε μία ξεχωριστή χωριάτικη μπαγκέτα, τη γεμίζουμε με αλλαντικά και τυριά και έχουμε ένα τέλειο σάντουιτς. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Βαρύ ζυμωτό με προζύμι
Ένα λαχταριστό καρβέλι που θέλουμε να φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Φωτογραφίες: Έβελυν Φώσκολου
Info
Αρτοποιείο 2Ε, Τήνος, 2283021004
Διαβάστε επίσης:
10 διακεκριμένοι σεφ μάς δίνουν τη συνταγή για 10 αγαπημένα τους σάντουιτς
Η ανατομία ενός σάντουιτς: Tι δεν πρέπει να λείπει από την τέλεια συνταγή
Τα σάντουιτς που τρώγαμε από τα 60s μέχρι τα 90s