Αν λατρεύετε τον συνδυασμό σοκολάτας-καρύδας αλλά προσέχετε τη διατροφή σας, έχουμε για εσάς μια low calory επιλογή για ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό με μόλις 4 υλικά. Σοκολάτα, ινδοκάρυδο, φυτικό γάλα και χουρμάδες μπλέκονται γλυκά για να δημιουργήσουν ένα θρεπτικό και vegan σνακ που μας δίνει ενέργεια χωρίς να επιβαρύνει την υγεία. Η γλύκα των χουρμάδων κάνει και πάλι το θαύμα της σε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα γίνει Νο1 επιλογή για τον απογευματινό καφέ αλλά και για τσιμπολόγημα χωρίς ενοχές στο σπίτι, στη βόλτα ή στο γραφείο.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή μας:

Vegan σοκολατένιες μπουκιές χουρμά με καρύδα
Υλικά
10 βασιλικούς χουρμάδες
1 σακουλάκι τριμμένο ινδοκάρυδο
200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας (ή γάλακτος)
φυτικό γάλα

Διαδικασία
Προετοιμάζουμε τους χουρμάδες: Κόβουμε και ανοίγουμε στη μέση τους χουρμάδες βγάζοντας τα κουκούτσια. Τους τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί. Προετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε περίπου το μισό σακουλάκι ινδοκάρυδου. Προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας γάλα. Χρειαζόμαστε το γάλα ώστε να κολλήσει το τριμμένο ινδοκάρυδο δημιουργώντας μια πάστα που θα γεμίσει τους χουρμάδες μας. Συνεπώς, μπορούμε να αυξομοιώσουμε την ποσότητα γάλακτος και ινδοκάρυδου ανάλογα με το πόση γέμιση θέλουμε να υπάρχει στους χουρμάδες μας. Αφού ετοιμάσουμε τη γέμιση, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού μέσα σε κάθε χουρμά. Πιέζουμε καλά τον χουρμά για να κλείσει, τον βάζουμε στην άκρη και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τους υπόλοιπους χουρμάδες.

Λιώνουμε την κουβερτούρα: Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αν είστε αρχάριοι σε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά αλλά και να δείτε σε βίντεο όλα τα βήματα στο «Οι 2 πιο εύκολο τρόποι για να λιώσουμε τη σοκολάτα». Αφού η σοκολάτα μας είναι έτοιμη, βουτάμε έναν έναν τους χουρμάδες σε αυτή με μια τσιμπίδα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις μεριές. Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, βάζουμε το ρηχό ταψί με τους σοκολατένιους χουρμάδες μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Tips

  • Αφού καλύψουμε τους χουρμάδες με σοκολάτα και σε περίπτωση που δε διαθέτουμε πολύ χρόνο, μπορούμε να επισπεύσουμε τη σταθεροποίηση των υλικών βάζοντας τους χουρμάδες στην κατάψυξη (αντί να τους βάλουμε στο ψυγείο). Φυσικά, θα χρειαστεί να τους βγάλουμε πολύ πιο γρήγορα από αυτήν, περίπου σε 10-15 λεπτά.
  • Διατηρούμε τις σοκολατένιες μπουκίτσες έως 5 ημέρες στο ψυγείο σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο φαγητού. Εάν θέλουμε να τις συντηρήσουμε για περισσότερο καιρό, η καλύτερη λύση είναι να τις βάλουμε στην κατάψυξη και να παίρνουμε όσες θέλουμε κάθε φορά. Στην περίπτωση αυτή, αφού τις βγάλουμε από την κατάψυξη, θα χρειαστεί φυσικά να τις αφήσουμε για 4-5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.