Όχι με έναν, αλλά με δύο διαφορετικούς τρόπους! Για να διαλέξετε εκείνον που σας βολεύει περισσότερο.

1ος τρόπος: Μπεν μαρί
Ο κλασικός τρόπος για να λιώσετε τη σοκολάτα σας! Κόβετε πρώτα τη σοκολάτα σε όσο το δυνατό πιο οµοιόµορφα κοµµάτια και τα βάζετε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος το οποίο τοποθετείτε πάνω από ένα κατσαρολάκι µε νερό που σιγοβράζει σε χαµηλή φωτιά. Είναι πολύ σηµαντικό το σκεύος να µην ακουµπάει στο νερό και να εφάπτεται καλά στην κατσαρόλα έτσι ώστε να µη βγαίνουν οι υδρατµοί από το πλάι. Σε αυτή την περίπτωση οι υδρατµοί θα πέσουν στο κατσαρολάκι ξανά µε τη µορφή νερού και θα καταστρέφουν τη σοκολάτα, η οποία σβολιάζει όταν έρχεται σε επαφή µε νερό.

Αφήνετε στη φωτιά τη σοκολάτα για µερικά λεπτά, µέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα ανά τακτά χρονικά διαστήµατα για να βγει λεία και απαλή.

2ος τρόπος: Φούρνος μικροκυμάτων
Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα, τη ρίχνετε σε ένα γυάλινο µπολ και τη βάζετε στον φούρνο µικροκυµάτων. Προσέχετε δύο βασικά πράγµατα:

Το ένα είναι η ένταση του φούρνου, η οποία πρέπει να είναι 450-650 W, δηλαδή στο medium (για την περίπτωση που έχετε ένδειξη σε βαθµίδες έντασης).

Το δεύτερο είναι ο χρόνος. Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει σταδιακά µε διακοπές της λειτουργίας του φούρνου, έλεγχο και ανακάτεµα ανά 30 δευτερόλεπτα. Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία 4-5 φορές.

Αν το λιώσιµο της σοκολάτας γίνει µονοµιάς για 2΄ µε 3΄, υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να καεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης:

Vegan ζεστή σοκολάτα με σαντιγί

Μοκατσίνο: Πώς φτιάχνεται το ρόφημα που συνδυάζει καφέ με σοκολάτα

Κέικ σοκολάτας με αμύγδαλα από το Ποζιτάνο της Ιταλίας