Φτιάχνουμε πεντανόστιμα onion rings στο πι και φι, πεντανόστιμα και απόλυτα υγιεινά χάρη στη φριτέζα αέρος. Και αυτό γιατί δεν τηγανίζονται αλλά ψήνονται στον αέρα ενώ η γέμιση και η τραγανή τους υφή τα κάνουν πραγματικά ακαταμάχητα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα μεγάλο, κίτρινο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες, μυρωδικά και ένα γευστικό μείγμα από panko, αυγά και αλεύρι που θα κάνει την κρούστα των onion rings απολαυστικά νόστιμη!

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Onion rings στη φριτέζα αέρος
Υλικά
1¼ φλιτζ. panko
½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
½ γεμάτη κουτ. γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες 1 εκ.
ε.π. ελαιόλαδο
σος ταρτάρ, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία
Σε ένα ρηχό ταψί αναμειγνύουμε το panko, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και το αλάτι. Σε ένα μικρό ρηχό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τοποθετούμε ξεχωριστά το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ. Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 190°C.

Βουτάμε κάθε ροδέλα κρεμμυδιού στο αλεύρι τινάζοντας κάθε φορά για να αφαιρέσουμε το περιττό αλεύρι. Έπειτα, τις βουτάμε πρώτα στο αυγό και τις καλύπτουμε στη συνέχεια με το μείγμα panko. Τέλος, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Τις μεταφέρουμε στη φριτέζα σε μία στρώση κάθε φορά αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους και αποφεύγοντας να υπερφορτώσουμε το καλάθι. Μαγειρεύουμε σε δόσεις αν είναι απαραίτητο. Ψήνουμε για 8 έως 11 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα onion rings. Σερβίρουμε με σάλτσα ταρτάρ, αν το επιθυμούμε.

Χρήσιμα tips

– Απολαύστε τα ζεστά: Τα onion rings τρώγονται ζεστά, αμέσως μόλις βγουν από τη φριτέζα αέρος. Σε περίπτωση που τα έχουμε ψήσει σε δόσεις, ίσως χρειαστεί να τα ξαναζεστάνουμε. Στην περίπτωση αυτή, βάζουμε τα onion rings (όλα μαζί αυτή τη φορά) στη φριτέζα αέρος για 1 έως 2 λεπτά για να ζεσταθούν αυτά που ενδεχομένως κρύωσαν από την πρώτη δόση.
– Σος: Φυσικά η σος είναι προαιρετική, αλλά σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να βουτήξετε τα onion rings μέσα σε μαγιονέζα, ketchup, ντιπ γιαουρτιού ή οποιαδήποτε άλλη σος επιθυμείτε.
– Ως συνοδευτικό: Ταιριάζουν φανταστικά μαζί με μπέργκερ ή οποιοδήποτε σάντουιτς. Αντικαταστήστε με αυτά τις τηγανητές πατάτες σε ένα veggie burger με όσπρια (τολμήστε το, οι γεύσεις εκεί δένουν υπέροχα) ή με λαχανικά.