Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό και εύκολο από το να βάλετε στήθος κοτόπουλου στη φριτέζα αέρος και να το έχετε έτοιμο ροδοκόκκινο σε το πολύ 20 λεπτά. Είναι επίσης μια υγιεινή και ελαφριά λύση, που μπορεί να συνοδευθεί από ρύζι ή λαχανικά ατμού ή κάποια πράσινη σαλάτα. Με τη χρήση της φριτέζας αέρος εξοικονομούμε και χρόνο και χρήματα σε λάδι, αφού για τη συγκεκριμένη συνταγή αρκεί 1/2 κουταλιά της σούπας. Επιπλέον, μας ειδοποιεί όταν τελειώνει ο χρόνος ψησίματος και σβήνει από μόνη της όταν αυτός περάσει, οπότε δεν κινδυνεύουμε να κάψουμε το φαγητό μας. Ακολουθεί η συνταγή:

Υλικά για 4 άτομα
4 στήθη κοτόπουλου
1/2 κουτ. σούπας κραμβέλαιο (ή ηλιέλαιο)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού καπνιστή γλυκιά πάπρικα
2 κουτ. γλυκού ανάμικτα βότανα
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
ρύζι ατμού και μπρόκολο ή πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία
Ρίχνουμε το λάδι επάνω στο κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, τα βότανα με το πιπέρι και τα απλώνουμε σε ένα πιάτο.

Ρολάρουμε κάθε στήθος κοτόπουλου στο πιάτο με τα καρυκεύματα και έπειτα τα τοποθετούμε στο καλάθι της φριτέζας αέρος. Ψήνουμε στους 180°C για 18-20 λεπτά γυρίζοντάς τα στα 10 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί τρυπάμε το κοτόπουλο με ένα μαχαίρι στο σημείο που είναι πιο παχύ για να δούμε αν τα ζουμιά του βγαίνουν καθαρά. Αν έχουμε θερμόμετρο θα πρέπει να φτάσει στους 70°C. Σερβίρουμε με ρύζι, λαχανικά ή πράσινη σαλάτα.