Αν και πολλοί έχουμε συνηθίσει να τρώμε αγγούρι όλον τον χρόνο, το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα αγγούρια είναι φρέσκα και μυρωδάτα, ιδανικά για να τα καταναλώσουμε και να τα εντάξουμε στις σαλάτες μας και όχι μόνο. Ωστόσο, γνωρίζετε πώς να  τα συντηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ειδικά τώρα που κάνει πολλή ζέστη;

Το κόλπο με το κουτάλι

Τι δουλειά μπορεί να έχει ένα κουτάλι στην αποθήκευση του συγκεκριμένου λαχανικού; Γιατί αυτό παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Αν θέλετε να αποφύγετε να πετάξετε τα αγγούρια μετά από λίγες μόνο μέρες, τότε αξίζει να το δοκιμάσετε. Αν βγάλετε ένα από αυτά τα σκεύη και το τοποθετήσετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο μαζί με τα λαχανικά σας, μπορείτε να τα βοηθήσετε να διατηρηθούν από 10 έως 15 ημέρες στο ψυγείο. Απλά βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για μεταλλικό κουτάλι, καθώς ένα πλαστικό ή από μπαμπού δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Γιατί αυτό λειτουργεί τόσο καλά; Τα μεταλλικά αντικείμενα, όπως τα κουτάλια, είναι ιδιαίτερα καλοί θερμικοί αγωγοί και μπορούν να βοηθήσουν τα αγγούρια να μη βιώσουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που μεταφράζονται σε πρόωρη αλλοίωση. Οι πόρτες των ψυγείων που ανοίγουν και κλείνουν συχνά θα βιώσουν αυτές τις διακυμάνσεις και η εγγύτητα ενός μεταλλικού κουταλιού σε αυτά τα λαχανικά μέσα σε μια σακούλα θα τα βοηθήσει να παραμείνουν δροσερά. Δεδομένου ότι τα αγγούρια είναι ένα υδαρές λαχανικό, αντιδρούν ιδιαίτερα στις αλλαγές της θερμοκρασίας, και αυτό το hack μπορεί να σας γλιτώσει από ένα ταξίδι στο κατάστημα για το τσατσίκι του Σαββατοκύριακου.

Πώς να αποθηκεύσετε τα αγγούρια σας

Ξέρουμε λοιπόν ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι όταν αποθηκεύουμε τα αγγούρια μας, αλλά πώς αλλιώς πρέπει να τα διατηρούμε στη βέλτιστη κατάσταση; Ενώ είναι καλή ιδέα να τα διατηρούμε στο ψυγείο, η τοποθέτηση είναι επίσης σημαντική. Τοποθετήστε τη σακούλα με τα αγγούρια σας είτε σε ένα ράφι είτε στην πόρτα, αφού μισούν το υπερβολικό κρύο, αλλά και τη ζέστη.

Είναι επίσης καλή ιδέα να τυλίγετε τα λαχανικά σας σε χαρτί κουζίνας πριν τα τοποθετήσετε σε ένα δοχείο. Αν παραλείψετε αυτό το βήμα, μπορεί να εισχωρήσει εύκολα υγρασία στα αγγούρια και να αλλοιώσει τη γεύση και την υφή τους αλλά και να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους.