Παρόλο που μπορεί να έχουμε ένα σωρό μαχαίρια στα συρτάρια της κουζίνας μας, λίγα είναι αυτά που χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο, ενώ για κάποια δεν γνωρίζουμε καν τη χρήση τους. Είναι, όμως, κάποιοι τύποι μαχαιριών που σας συνιστούμε να έχετε στην κουζίνα σας. Δείτε ποια είναι αυτά:

Το μαχαίρι του σεφ
Είναι μακράν το μαχαίρι με τις περισσότερες χρήσεις ακριβώς επειδή είναι τόσο ευέλικτο. Το χρησιμοποιούμε για να ψιλοκόψουμε λαχανικά, να τεμαχίσουμε το ολόκληρο κοτόπουλο, να αφαιρέσουμε το δέρμα από το ψάρι και άλλες προπαρασκευαστικές εργασίες. Αν πρόκειται να αγοράσετε ένα καινούριο μαχαίρι σας συνιστούμε να το κρατήσετε στα χέρια σας. Θα πρέπει να είναι σχετικά βαρύ, ώστε να μπορεί να κόβει εύκολα, αλλά όχι τόσο βαρύ που να κάνει το χέρι σας να πονάει. Τα μαχαίρια του σεφ διατίθενται στην αγορά σε διάφορα μεγέθη, εμείς σας προτείνουμε ένα που να έχει λάμα 20 εκατοστά. Είναι το ιδανικό μέγεθος για τους περισσότερους μάγειρες και το πιο συνηθισμένο που κυκλοφορεί στην αγορά.

Μαχαίρι ξεφλουδίσματος
Αυτό το μικρότερο μαχαίρι έχει μια μικρή και λεπτή λάμα και είναι ιδανικό για πιο ακριβείς περιπτώσεις κοψίματος, όπως το κόψιμο μικρών λαχανικών, το ξεφλούδισμα, ή την αφαίρεση κοκάλων.

Οδοντωτό μαχαίρι
Οι λεπτές λάμες αυτών των μαχαιριών έχουν δόντια σαν πριόνια και κατορθώνουν να κόψουν τόσο ψωμιά με κρούστα όσο και πιο μαλακά, χωρίς να τα διαλύσει. Αυτό το μαχαίρι χρησιμοποιείται επίσης για το κόψιμο πλάκας σοκολάτας.

Ψαλίδι κουζίνας
Ένα καλό, κοφτερό ψαλίδι κουζίνας είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Το ξέρουμε ότι δεν είναι μαχαίρι, αλλά αυτό είναι που θα χρησιμοποιήσουμε για να ψιλοκόψουμε βότανα ή να κόψουμε ανάμεσα στα κόκαλα πουλερικών ή να τεμαχίσουμε την πέτσα τους.