Αν είστε από εκείνους που τους αρέσει να φτιάχνουν συχνά ποπ κορν στο σπίτι, είτε μόνοι, είτε με παρέα, αλλά δεν έχετε καταφέρει να πετύχετε το σωστό αλάτισμά του, ώστε να μένει επάνω του και να μην καταλήγει όλο στο μπολ που το σερβίρουμε, τότε με τα μυστικά που θα σας δώσουμε θα το πετύχετε σίγουρα.

Όποια μέθοδο κι αν έχουμε καθιερώσει για να φτιάχνουμε ποπ κορν (στην κατσαρόλα, στα μικροκύματα ή με τις ειδικές ηλεκτρικές συσκευές) είναι αρκετά δύσκολο να πετύχουμε το σωστό γευστικό αποτέλεσμα που συνήθως απολαμβάνουμε στα έτοιμα είτε αγοραστά, είτε του σινεμά. Ακόμα χειρότερα, αν προσπαθήσουμε να ρίξουμε επάνω τους πριν λίγο ελαιόλαδο για να κολλήσει επάνω τους, τότε το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να μουλιάζει και να έχει λάθος υφή.

Εμείς εδώ θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά απλά κόλπα που θα σας κάνουν να πετύχετε το ιδανικό τραγανό, αλατισμένο και αρωματικό αποτέλεσμα που θέλουμε. Γιατί μπορεί να είναι το ποπ κορν ένα απολαυστικό σνακ με αρκετές θερμίδες, ωστόσο είναι ταυτόχρονα και πολύ θρεπτικό ως τροφή και όταν το φτιάχνουμε μόνοι μας δεν είναι ανθυγιεινό. Αρκεί να προσέξουμε πώς θα το καρυκεύσουμε.

Πώς θα κάνουμε τα καρυκεύματα να κολλήσουν επάνω του

Αυτή είναι η πρώτη και σπουδαιότερη συμβουλή αυτού του άρθρου. Για να κάνουμε το αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε να μείνει επάνω στο ποπ κορν μας θα πρέπει να είναι σε μορφή λεπτής σκόνης. Όσο πιο λεπτοί οι κόκκοι του αλατιού, τόσο πιο πιθανό είναι να κολλήσουν επάνω του. Ευτυχώς για εσάς, υπάρχουν στο εμπόριο συσκευασίες ειδικού αλατιού για ποπ κορν, ενώ υπάρχουν και έτοιμα μιξ για ποπ κορν που εκτός από αλάτι περιέχουν και άλλα καρυκεύματα που του ταιριάζουν. Αν πάλι δεν θέλετε να αγοράσετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να κάνετε το κοινό αλάτι πιο λεπτό περνώντας το από έναν μήλο μπαχαρικών, ή στο μούλτι ή λειώνοντάς το μέσα σε γουδί.

Προσθέτουμε τα καρυκεύματα όσο είναι ζεστό

Μόλις έχετε έτοιμα τα καρυκεύματα σε σκόνη, τα ρίχνετε επάνω στο ποπ κορν όσο αυτό είναι ζεστό. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναδύουν κάποιους ατμούς από τη θερμότητα, οι οποίοι θα του δώσουν την απαραίτητη υγρασία για να κολλήσει η σκόνη. Αν πάλι ρίξετε και λίγο ελαιόλαδο, τότε κι εδώ ο ατμός βοηθάει, αφού το αποτέλεσμα θα είναι να μουλιάζει λιγότερο και να καλύπτεται πιο ομοιόμορφα όταν ανακατευτεί. Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε ένα αρωματικό ελαιόλαδο της επιλογής σας. Πολλοί αγαπούν το λιωμένο βούτυρο, ωστόσο αυτό δεν είναι και η πιο υγιεινή πρόταση.

Extra tip

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χαρτοσακούλα για να ρίξετε μέσα το ποπ κόρν (όσο είναι ακόμα ζεστό) και αμέσως μετά τα μπαχαρικά σε μορφή λεπτής σκόνης. Κλείνετε τη σακούλα και την ανακινείτε για 30 δευτερόλεπτα.

Πώς δεν θα μουλιάσει;

Υπάρχουν στα καταστήματα με είδη κουζίνας μπουκαλάκια σπρέι για να τα γεμίσετε με το ελαιόλαδο που θα επιλέξετε και να ψεκάζετε με αυτό το ποπ κορν. Με αυτά και το λάδι πέφτει ομοιόμορφα επάνω στο ποπ κορν και πέφτει πολύ λιγότερο από αυτό που θα ρίχνατε απευθείας από το μπουκάλι.

Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι

Αν θέλετε μια ακόμη πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι με λίγο νερό ή ακόμη καλύτερα αλατόνερο ή ξίδι. Αν πάλι θέλετε ακόμη μεγαλύτερη ένταση, μπορείτε να ρίξετε λίγη σόγια σος ή ταμπάσκο ή και μίξη των παραπάνω, ανάλογα με το τι σας ταιριάζει καλύτερα γευστικά.