Ζεστό, μυρωδάτο, αλμυρό και τραγανό το ποπ κορν που απολαμβάνουμε μαζί με την ταινία μας είναι από μόνο του σημαντικό μέρος της συνολικής εμπειρίας εξόδου. Ωστόσο, συχνά το αποτέλεσμα μας απογοητεύει, αφού πολλές φορές καταλήγουμε με μπαγιάτικα, λιπαρά σποράκια και απομίμηση βουτύρου, που δεν είναι τόσο αρωματική. Γι΄ αυτό κι εμείς σας έχουμε μια συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι βουτυράτο ποπκορν αντάξιο του σινεμά.

Πώς οι κινηματογράφοι φτιάχνουν βουτυράτο ποπ κορν

Θα εκπλαγείτε αλλά για το ποπκορν των σινεμά δεν χρησιμοποιείται καθόλου βούτυρο, αλλά ένα έτοιμο μείγμα από αλάτι, τεχνητά χρώματα και αρώματα.

Το μυστικό για καλύτερο ποπ κορν, που δεν μουλιάζει

Το βούτυρο κλαριφιέ είναι το καλύτερο για τα σποράκια μας, κι αυτό γιατί το κανονικό βούτυρο περιέχει νερό και στερεά γάλακτος, τα οποία οδηγούν σε ένα μουλιασμένο σνακ. Στο βούτυρο κλαριφιέ το νερό και τα στερεά του γάλακτος αφαιρούνται. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του βουτύρου, ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο, για να πάει παντού πιο εύκολα.

Ακολουθεί η συνταγή

Υλικά για 3 λίτρα
1/4 φλιτζ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
1/2 φλιτζ. σποράκια καλαμποκιού
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι ψιλό

Διαδικασία
Λιώνουμε το βούτυρο κλαριφιέ σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Εναλλακτικά, βάζουμε το βούτυρο σε μπολ στα μικροκύματα μέχρι να λιώσει. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε 3 σποράκια καλαμποκιού και περιμένουμε να σκάσουν. Αυτά είναι που θα μας δείξουν ότι το λάδι είναι αρκετά καυτό για να προσθέσουμε τα υπόλοιπα σποράκια. Μόλις σκάσουν τα πρώτα σποράκια προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα. Θα πρέπει να καλύπτουν τον πάτο της κατσαρόλας σε μονή στρώση. Κουνάμε την κατσαρόλα να καλυφθούν όλα με λάδι.

Συνεχίζουμε το σκάσιμο. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στη μέση. Παράλληλα, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα όσο τα σποράκια σκάνε. Μετά από περίπου 3 λεπτά, όταν το σκάσιμο μειωθεί σε ρυθμό, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Συνεχίζουμε να κουνάμε την κατσαρόλα για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να σταματήσουν τελείως να σκάνε.

Στο τέλος, αρωματίζουμε με βούτυρο και αλάτι. Ξεκινάμε ρίχνοντας τη μισή ποσότητα του βουτύρου, καλύπτουμε με το καπάκι και κουνάμε την κατσαρόλα. Έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλάτι. Καλύπτουμε ξανά και ανακινούμε. Σερβίρουμε αμέσως.