Τον χειμώνα που ο υδράργυρος πέφτει κατακόρυφα, έχουμε ανάγκη να βρούμε τρόπους να ζεσταθούμε. Και αυτό δεν γίνεται μόνο αν φορέσουμε… ζακέτα! Κάποιες τροφές είναι πιο κατάλληλες για το κρύο, ώστε και να μας ζεσταίνουν αλλά και να μας δίνουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να βγει μια κρύα μέρα!

Οι ειδικοί συστήνουν ότι πρέπει να τρώμε το πρωί τροφές λίγο πιο λιπαρές. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να αρχίσουμε τα γλυκά… Υπάρχουν και τα καλά λιπαρά, που θα τα βρούμε σε τροφές όπως για παράδειγμα οι ξηροί καρποί.

Ποια είναι τα προϊόντα που θα μας βοηθήσουν στο κρύο

Εσπεριδοειδή

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και D, βιταμίνες που μας χρειάζονται για να προστατεύσουμε το ανοσοποιητικό μας που είναι πιο ευάλωτο λόγω του κρύου και πιο εκτεθειμένο στις ιώσεις, στον covid και σε άλλες ασθένειες που κυκλοφορούν γύρω μας.
Τα φρούτα μας μπορούν να καταναλωθούν είτε σκέτα σε μια φρουτοσαλάτα είτε σε ένα σμούθι ή πόριτζ μαζί με γάλα είτε συνοδεία ενός λευκού τυριού.

Ξηροί καρποί

Τα καλά λιπαρά που περιέχουν μάς δίνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη για να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο πρόγραμμα της ημέρας. Μπορούμε να τους καταναλώσουμε είτε σκέτους είτε μέσα σε πόριτζ είτε μαζί με γιαούρτι και μέλι.

Ψωμί ολικής αλέσεως

Οι καλοί υδατάνθρακες μάς δίνουν ενέργεια, ώστε να έχουμε δυνάμεις μέσα στην ημέρα. Αντί για λευκό ψωμί, επιλέγουμε μαύρο -ολικής άλεσης- για να συνοδεύσουμε τις αλμυρές παρασκευές μας, όπως το avocado toast, τα αυγά σε διάφορες μορφές, το μέλι μας…

Αυγά

Η πρωτεΐνη το πρωί είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας. Μπορείτε να τα καταναλώσετε με πολλούς τρόπους: βραστά, ποσέ, ομελέτα ή scrambled. Aν τα συνδυάστε με αβοκάντο, θα έχετε ένα ακόμη πιο θρεπτικό αποτέλεσμα.

Κεφίρ

Βάλτε στο πρωινό σας κάποιες μέρες την εβδομάδα κεφίρ είτε σε ρόφημα είτε σε γιαούρτι. Είναι ιδανικό για να προστατεύει το μικροβίωμα του εντέρου, συντελώντας στη διαδικασία της πέψης και τη γενικότερή μας υγεία.