Σίγουρα το να μαγειρεύουμε οι ίδιοι το φαγητό μας δεν είναι μόνο πιο οικονομική λύση, αλλά είναι και καλύτερη για το περιβάλλον αλλά και για την τσέπη μας. Ωστόσο, όσο και αν προσπαθούμε να ετοιμάζουμε οι ίδιοι τα γεύματά μας, υπάρχουν και εκείνες οι φορές που απλώς θέλουμε κάτι έτοιμο να βρεθεί ως δια μαγείας στα χέρια μας, είτε επειδή δεν προλαβαίνουμε με τίποτα να μαγειρέψουμε, είτε γιατί δεν έχουμε την ανάλογη διάθεση για αυτό.

Γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε συμβουλές που περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο μαγείρεμα, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγουμε πάρα πολύ από το budget:

Τσεκάρουμε τα έτοιμα φαγητά στο σούπερ μάρκετ

Μπορούμε να επιλέξουμε μια κοτοσαλάτα και να τη συνδυάσουμε με το κατάλληλο μιξ σαλάτας, που θα μας κρατήσει για δύο γεύματα. Σίγουρα είναι πιο ακριβή από το να τη φτιάχναμε μόνοι μας, αλλά πιο οικονομική από το να την παραγγέλναμε από έξω. Το ίδιο ισχύει και με ένα έτοιμο κοτόπουλο που μπορούμε να βρούμε στο σουπερμάρκετ ή άλλα έτοιμα γεύματα που είτε χρειάζονται ζέσταμα είτε ελάχιστο μαγείρεμα.

Κάνουμε μια λίστα με τα πιο οικονομικά εστιατόρια της γειτονιάς

Μπορεί το να παραγγέλνεις από έξω να είναι κατά κανόνα πιο ακριβό από το να μαγειρεύεις στο σπίτι, ωστόσο το delivery δεν χρειάζεται να αποτελεί κάτι το απαγορευμένο. Κάντε μια λίστα με μαγαζιά που είναι στο δικό σας budget και επιλέξτε τα χωρίς τύψεις. Έτσι, αν για παράδειγμα έχετε υπολογίσει ότι για ένα φαγητό χρειάζεται να ξοδέψετε περίπου 10 ευρώ το άτομο τότε κάλλιστα μπορείτε και να παραγγείλετε κάτι με τα ίδια χρήματα. Ειδικά αν δεν έχετε προλάβει να πάτε σουπερμάρκετ και δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα στο ψυγείο σας ή στα ντουλάπια σας.

Γινόμαστε δημιουργικοί με τις παραγγελίες μας

Παραγγέλνουμε πράγματα που θα κρατήσουν περισσότερο και μπορούν να καταναλωθούν σε περισσότερα από ένα γεύμα, όπως για παράδειγμα μια πίτσα, αν βέβαια περισσέψει!Ένα ψητό κοτόπουλο είναι επίσης μια επιλογή που μπορεί να κρατήσει. Το ίδιο ισχύει και με τα μαγειρευτά φαγητά που μπορεί να επιλέξετε να παραγγείλετε.

Ορίζουμε ένα συγκεκριμένο budget για το delivery

Για να μην ξεφύγουμε πολύ από αυτό που θέλουμε να ξοδέψουμε για παραγγελίες φαγητού ορίζουμε ένα ποσό που θέλουμε να φτάνουμε κάθε μήνα και προσπαθούμε να μην το ξεπερνάμε.