Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι μπορούν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να μην τους πειράζει, ενώ κάποιοι άλλοι με λίγο αλκοόλ να αισθάνονται χάλια; Εάν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, τα παρακάτω tips μπορεί να σας φανούν χρήσιμα…

Μην πίνετε ποτέ αλκοόλ νηστικοί
Όταν πρόκειται να πιείτε αλκοολούχα ποτά, το στομάχι σας προφανώς και δεν πρέπει να είναι άδειο. Αντιθέτως, φροντίστε να έχετε απολαύσει ένα καλό δείπνο για να μπορέσει ο οργανισμός σας να αντεπεξέλθει και να μην επωμιστείτε τις παρενέργειες του αλκοόλ. Αν πρόκειται να πιείτε μέρα – για παράδειγμα ένα ουζάκι ή τσιπουράκι με την παρέα μια Κυριακή απομεσήμερο, φροντίστε να το συνοδεύσετε με έναν καλό μεζέ. Προτιμήστε κάτι λιπαρό, αλμυρό και με υδατάνθρακες είναι ιδανική επιλογή. Ποτέ λοιπόν ξεροσφύρι!

Προτιμάτε ποτά χαμηλά σε περιεκτικότητα αλκοόλ
Αν δεν είστε από τα «γερά ποτήρια» γιατί να δοκιμάσετε να πιείτε ποτά ή αποστάγματα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ; Πιείτε μια μπίρα, έναν μηλίτη, ένα κοκτέιλ με βάση την μπίρα, ένα Apperol ή τόσα άλλα ποτά που μπορείτε να ζητήσετε να σάς φτιάξουν απλά και μόνο ζητώντας «κάτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ». Τόσο απλά.

Μην αλλάζετε ποτά
Ποιος ο λόγος να πιείτε όλο το «Βόσπορο» και μάλιστα να αναμίξετε διάφορα ποτά; Πιείτε με φειδώ και φροντίστε να μην αλλάζετε τον τύπο των ποτών που πίνετε γιατί θα καταλήξετε την επόμενη μέρα να ξυπνήσετε με hangover. Αν πιείτε για παράδειγμα μπίρα και συνεχίσετε με τεκίλα δεν χρειάζεται να σάς πούμε πώς θα καταλήξει η βραδιά…

Να ενυδατώνεστε επαρκώς
Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση οπότε για να μην αισθανθείτε την επίδρασή του ιδανικά πίνετε ταυτόχρονα με το ποτό σας και μερικές γουλιές νερό.

Μάθετε τα όριά σας
Πίνετε το ποτό σας αργά και όταν ο bartender σάς κερνάει σφηνάκια, δεν είναι ντροπή να μην ενδώσετε!