Το καλαμπόκι είναι ένα από τα πιο νόστιμα και χορταστικά σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Όμως, επειδή δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να το γευτούμε ψημένο στη φωτιά που απογειώνει τη γεύση του, το βράζουμε ή το ψήνουμε στον φούρνο του σπιτιού μας.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να το ετοιμάσουμε και στη φριτέζα αέρος (air-fry), χωρίς να χάσουμε καθόλου από τη γεύση. Πριν αρχίσουμε, ας δούμε πρώτα πώς να διαλέγουμε πάντα τα καλύτερα καλαμπόκια αλλά και πώς να καθαρίσουμε τα καλαμπόκια χωρίς να γίνει χαμός στην κουζίνα και φύγαμε!

Αυτό που κάνει τη φριτέζα αέρα να διαφέρει από άλλους τρόπους μαγειρέματος καλαμποκιού είναι η ταχύτητά της. Στη φωτιά, το καλαμπόκι χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να ψηθεί, ενώ στον φούρνο θα πάρει 30 με 45 λεπτά. Το μικρό μέγεθος και ο ισχυρός ανεμιστήρας της φριτέζας μειώνουν αυτόν τον χρόνο περίπου στα 10 λεπτά.

Για να ξεκινήσουμε προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρα στους 200ºC για τουλάχιστον 5 λεπτά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Αν θέλουμε να δώσουμε πιο ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση, μπορούμε να πασπαλίσουμε με διάφορα μπαχαρικά που μας αρέσουν.

Τοποθετούμε τα καλαμπόκια στη φριτέζα και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα. Ανάλογα με το μέγεθος του air-fry, μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια πριν τα βάλουμε στο καλάθι. Αν δυσκολευόμαστε, διαβάζουμε ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να κόψουμε το καλαμπόκι.

Οι αγαπημένοι καρποί του καλοκαιριού είναι έτοιμοι όταν πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και είναι τρυφεροί και ζουμεροί. Με μια λαβίδα αφαιρούμε από τη φριτέζα και κάνουμε ελαφριά επάλειψη με βούτυρο απλό ή αρωματισμένο, ανάλογα με την προτίμησή μας.

Τι γίνεται με το κατεψυγμένο καλαμπόκι;

Ένα από τα πλεονεκτήματα της φριτέζας αέρα είναι ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε και κατεψυγμένα τρόφιμα χωρίς να προηγηθεί απόψυξη. Με τον ίδιο τρόπο, προθερμαίνουμε στους 200º, ραντίζουμε το κατεψυγμένο καλαμπόκι με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε, προσαρμόζοντας το χρόνο μαγειρέματος. Υπολογίζουμε ότι θα πάρει 2 με 3 λεπτά παραπάνω.

Πώς να ξαναζεστάνουμε το καλαμπόκι σε φριτέζα αέρα

Δεν πετάμε τίποτα! Το ζέσταμα του καλαμποκιού που έχει περισσέψει είναι γρήγορο και εύκολο. Τοποθετούμε το καλαμπόκι στη φριτέζα και μαγειρέψτε στους 180º για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί όσο θέλουμε. Αφαιρούμε από τη φριτέζα, προσθέστε βούτυρο και καρυκεύματα, αν χρειάζεται.