Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα χυμώδες, γλυκό καλαμπόκι; Το καλαμπόκι, που το αγαπώ πολύ, όσες φορές και να το δοκιμάσω στα κάρβουνα, γενναιόδωρα αλατισμένο από πλανόδιους ψήστες, πάντα το προτιμώ βραστό.

Όμως, είναι πολύ εύκολο βράζοντάς το να αποβάλει όλη του τη γεύση και να καταλήξει στο πιάτο μας ένα κυριολεκτικά νερόβραστο αποτέλεσμα.

Για να βράσουμε στο σπίτι, μαλακό, ζουμερό και χυμώδες καλαμπόκι, δύο είναι οι προσθήκες που χρειαζόμαστε και το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει.

Στο νερό, που βράζουμε τα καλαμπόκια, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. γάλα πλήρες και 2 κουτ. σούπας βούτυρο.

Αν και συνηθίζουμε να βουτυρώνουμε το καλαμπόκι μετά το ψήσιμο, αν το μαγειρέψουμε μέσα σε νερό με βούτυρο και γάλα, τότε θα αποκτήσει πλούσια γεύση και θα βγει πολύ ζουμερό.

Πώς φτιάχνεται
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει και κοχλάζει προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο το οποίο μπορεί να είναι είτε ανάλατο είτε αλατισμένο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το καλαμπόκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄.

Για να σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε σε ποσότητα που μας ευχαριστεί γευστικά και προσθέτουμε λίγο έξτρα βούτυρο από πάνω.

Αν δεν έχετε ακόμα πειστεί να το δοκιμάσετε, δείτε και το βίντεο:

Δείτε επίσης:

Elotes preparados: Tο καλαμπόκι των δρόμων του Μεξικού

Πώς να διαλέγεις πάντα τα καλύτερα καλαμπόκια

Μοβ καλαμπόκι και φασολάκια καλλιεργούνται στην Πιερία