Είναι η εποχή τους και τα πορτοκάλια είναι θαύμα θεού! Όχι μόνο για τη γεύση και το άρωμά τους αλλά για την βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό. Ειδικά αυτή την εποχή που μια έξτρα δύναμη είναι παραπάνω από απαραίτητη.
Και μπορεί να τα έχουμε δοκιμάσει με διάφορους τρόπους αλλά εξίσου απολαυστικά είναι και τα τσιπς πορτοκαλιού -ή ό,τι άλλα εσπεριδοειδή θέλετε.
Δεν χρειάζεται, μάλιστα, καθόλου προσθήκη ζάχαρης οπότε μπορείτε να τα καταναλώνετε χωρίς τύψεις.
Mπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή και με γκρέιπφρουτ που είναι εξίσου γευστικά.
Τσιπς πορτοκαλιού
Υλικά
4 μεγάλα πορτοκάλια, πλυμένα και σκουπισμένα καλά, κομμένα με τη φλούδα σε λεπτές ροδέλες και χωρίς κουκούτσια
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Παίρνουμε δύο λεπτά μεταλλικά ταψιά, τοποθετούμε επάνω μια σχάρα και απλώνουμε τις ροδέλες σε μια στρώση.
Ψήνουμε 4 με 6 ώρες. Κάθε 2 ώρες αλλάζουμε τις θέσεις στα ταψιά πάνω-κάτω.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο μένουν γίνονται πιο τραγανά.
Διατηρούμε σε καλά κλειστό κουτί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 μήνα.
Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση σερβίρετε με ένα γρήγορο ντιπ με cottage cheese και κανέλα.
Μπορεί να χρειάζονται το χρόνο τους αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό από την αντίθεση της μαστιχωτής ψίχας και της τραγανής φλούδας. Και μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια.
Δείτε επίσης:
Σπιτικά τσιπς από κολοκύθι με θαλασσινό αλάτι και ξίδι
Πένες με πέστο και τσιπς αμπελόφυλλου