Πράσινες, κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί, γλυκές ή καυτερές, οι πιπεριές αποτελούν τις πραγματικές σταρ του καλοκαιριού αφού μπορούν να ταιριάξουν σε πολλές συνταγές είτε ως βασικό υλικό είτε ως δευτερεύον, που δίνει άλλη νοστιμιά στο πιάτο.

Ο περισσότερος κόσμος τις αγαπά. Ωστόσο υπάρχει πάντα ένα ζήτημα που αφορά τον εξωτερικό τους φλοιό. Καταναλώνεται πιο ευχάριστα όταν είναι ωμές αλλά πολύ πιο δυσάρεστα όταν έχουν μαγειρευτεί, ενώ γενικότερα δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που παρουσιάζουν θέματα δυσπεψίας. Και φυσικά δεν είναι κατάλληλο για παιδιά.

Γι αυτό σας έχουμε συγκεντρώσει τρόπους για να αφαιρέσετε τον φλοιό της πιπεριάς

Όταν είναι ωμή

Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε τη φλούδα της πιπεριάς, μπορείτε να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία: βυθίζετε τις πιπεριές μέσα σε καυτό νερό και τις αφήνετε για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια τις βάζετε σε κρύο νερό και με αυτό το σοκ θερμοκρασίας ο φλοιός αφαιρείται πιο εύκολα. Μπορείτε να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος της φλούδας με τον αποφλοιωτή και να ολοκλήρώσετε τη διαδικασία με το μαχαίρι.

Στο μπάρμπεκιου

Η διαδικασία αυτή γίνεται πιο εύκολη όταν ψήνουμε τις πιπεριές στο μπάρμπεκιου. Όταν τα κάρβουνα είναι ακόμα ζεστά και αφού έχουμε ψήσει τα κρέατά μας, τοποθετούμε τις πιπεριές μας κομμένες στα δυο ή τα 4 (ανάλογα με το μεγεθός τους) και όταν έχουν ξεκινήσει να μαυρίζουν τις αφαιρούμε από τη φωτιά.
Τότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα: τοποθετούμε την πιπεριά μέσα σε μια σακούλα με zip, την κλείνουμε καλά και η υγρασία που θα δημιουργηθεί από τη ζεστή πιπεριά βοηθά την φλούδα να ξεκολλήσει.

Στον φούρνο

Εδώ χρειάζεται να ψηθεί λίγο παραπάνω η πιπεριά, περίπου στα 30 λεπτά. Και μάλιστα το ψήσιμο στο φούρνο της προσδίδει μια ελαφρά καπνιστή γεύση που θα λατρέψετε. Όταν αρχίσει να μαυρίζει στο πάνω μέρος της, τότε κάνουμε και εδώ τη διαδικασία με τη σακούλα ώστε να αφαιρέσουμε τον φλοιό της.

Στα μικροκύματα

Εδώ είναι η πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα διαδικασία, αν συνηθίζετε φυσικά να χρησιμοποιείτε μικροκύματα. Τοποθετούμε τις πιπεριές μας κομμένες στα δυο -αφού τους έχουμε αφαιρέσει και τους σπόρους τους- στον φούρνο μικροκυμάτων και τις σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ζεσταθούν. Τις αφαιρούμε από τα μικροκύματα και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν έχουν ξεκινήσει να κρυώνουνν, τότε ο φλοιός τους μπορεί να αφαιρεθεί με ευκολία.