Για να φτιάξετε την τέλεια πίτα βασική προϋπόθεση είναι η επιλογή άριστης πρώτης ύλης. Ποιο είναι όμως το μυστικό για ωραία, τραγανή κρούστα; Τι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε; Μαγειρικό λίπος ή βούτυρο;
Οι απόψεις διίστανται και τα debates δεν καταλήγουν κάπου αφού ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την ποιότητα της πρώτης και τη σωστή εκτέλεση της κάθε συνταγής. Εμείς πάντως είμαστε λάτρεις του αληθινού βουτύρου γιατί είναι πιο αρωματικό παρόλο που το μαγειρικό λίπος έχει υψηλότερο βαθμό τήξης και περισσότερο λίπος ανά γραμμάριο απ’ ότι το καθαρό βούτυρο, κάτι που σε αρκετές συνταγές μπορεί να είναι πιο βολικό. Ανεξάρτητα από την πηγή, η τέλεια πίτα από πλευράς υφής εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τον τρόπο που θα δουλέψετε τα υλικά σας. Όσο για τη γεύση; Είπαμε, το αληθινό βούτυρο δεν το αλλάζουμε με τίποτα!