Ιμάμ, μουσακάς, μπριάμ και τουρλού είναι μερικά μόνο από τα αγαπημένα μας φαγητά με μελιτζάνα. Για να πετύχει όμως πραγματικά το αποτέλεσμα, καθοριστικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή της μελιτζάνας ως βασικού υλικού. Τι ισχύει όμως με το ξεπίκρισμα της μελιτζάνας;
Για να εξασφαλίσουμε ότι οι μελιτζάνες θα έχουν απαλή γεύση χωρίς πικράδα και θα μαγειρευτούν σωστά, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε την κατάλληλη διαδικασία προετοιμασίας.
Αρχικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της συνταγής και, αν το επιθυμούμε, αφαιρούμε τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά έως μία ώρα, ώστε να αποβάλουν τα περιττά υγρά.
Αφού ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, ξεπλένουμε τις μελιτζάνες καλά με άφθονο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Έπειτα τις σκουπίζουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πλέον, είναι έτοιμες για να τις χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.
Δείτε επίσης:
Μελιτζάνα: Ποιες είναι οι 6 ελληνικές ποικιλίες της;