Στη ζύμη της πίτσας μας σήμερα θα προσθέσουμε ρόκα για να της χαρίσουμε ένα υπέροχο ανοιχτό πράσινο χρώμα και μοναδικά αρώματα που ταιριάζουν με τα υπόλοιπα υλικά της. Αν η ρόκα δεν είναι η αγαπημένη σας μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε φρέσκο βασιλικό ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Υλικά για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι
650ml νερό
2γρ. ξηρή μαγιά
35γρ. αλάτι
20ml ελαιόλαδο

Διαδικασία
Από τα 650ml νερού βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα 150ml μαζί με τα 20ml ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ρόκα (20γρ περίπου) και μπλεντάρουμε. Το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τα 500ml νερό στο ζυμωτήριο ή στο mixer. Aνακατεύουμε την μαγιά με το αλεύρι και προσθέτουμε την μισή ποσότητα στο ζυμωτήριο. Μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι μας και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μας.

Αφού περάσουν 3-4 λεπτά και η ζύμη μας αρχίζει να σχηματίζεται ρίχνουμε το μίγμα μας με το νερό, το ελαιόλαδο και την ρόκα Αφού η ζύμη μας τυλιχθεί στο γάντζο και είναι αφράτη και έτοιμη την βγάζουμε και την σχηματίζουμε μια μπάλα. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
Μετά από 30 λεπτά την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 20 λεπτά. Κόβουμε και δημιουργούμε 4 μπάλες των 410-420 γραμμαρίων.

Χρήσιμες συμβουλές

Tip 1: Χρησιμοποιούμε γάντι κατά το ζύμωμα για να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι μας σε περίπτωση που ζυμώνουμε στο χέρι
Συνολικός χρόνος ζυμώματος: 12-14 λεπτά

Σχόλιο: Το καλύτερο είναι να αφήσουμε τις μπάλες 1 με 2 ώρες εκτός ψυγείου και ύστερα να τις βάλουμε στο ψυγείο και να ακολουθήσουμε μια κρύα ωρίμανση για 24 με 48 ώρες. Αν πάλι βιαζόμαστε, μπορούμε να τις αφήσουμε εκτός ψυγείου για 3 με 4 ώρες και να ξεκινήσουμε να κάνουμε την πίτσα μας την ίδια ημέρα.

Υλικά Πίτσας (για 1 πίτσα, 33εκ)
1 μπαλάκι φρέσκια μοτσαρέλα (κομμένο σε λωρίδες)
200γρ mix τυριών (gouda & mozzarella)
10 λιαστές ντομάτες liasto
200γρ φιλέτο κοτόπουλο (σε μικρά κομματάκια)
12 μοτσαρελίνια mini
Φρέσκια ρόκα (όση θέλετε)

Tip 2: Πώς μαγειρεύουμε το κοτόπουλο (σε 12 λεπτά)
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο τηγάνι μας μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό και ελαιόλαδο. Δυναμώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μέγιστο και καλύπτουμε με ένα καπάκι το τηγάνι μας. Μετά από 7-8 λεπτά τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και αφαιρούμε το καπάκι για να εξατμιστεί η υγρασία. Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μισό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο.

Διαδικασία
• Ανοίγουμε την ζύμη στο ταψί μας και προσθέτουμε το mix τυριών
• Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου για 7-8 λεπτά πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ψηθεί η πίτσα μας από κάτω
• Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε το κοτόπουλο και την φρέσκια μοτσαρέλα
• Ψήνουμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να αποκτήσει η κρούστα μας το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα (για άλλα 7-8 λεπτά)
• Κόβουμε σε 8 κομμάτια την πίτσα μας και προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα, την ρόκα και τα μοτσαρελίνια