Το παναρισμένο κοτόπουλο ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και εμείς προτείνουμε 4 λαχταριστές εκδοχές, για να το απολαύσουμε όπως μας αρέσει.
Το κοτόπουλο πανέ είναι ένα αγαπημένο πιάτο που δεν απαιτεί κόπο αλλά σωστό τρόπο στη διαδικασία του παναρίσματος. Για ένα εγγυημένο τραγανό και άκρως γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να διαβάσετε όλα τα βήματα για να φτιάξετε παναρισμένο κοτόπουλο με παρμεζάνα μόλις σε 30 λεπτά. Εδώ σας παρουσιάζουμε 4 διαφορετικούς τρόπους για να συνοδεύσετε τις σπιτικές κοτομπουκιές ή τα χειροποίητα παναρισμένα φιλέτα: με πράσινη δροσερή σαλάτα και γιαούρτι ή ρύζι με αρακά για όσους επιθυμούν ένα πιο ελαφρύ γεύμα και μέσα σε ψωμάκια του μπέργκερ, με πατάτες τηγανητές ή κασέρι για εκείνους που θέλουν να γευτούν μια πιο… junk εκδοχή.
Δείτε παρακάτω τις συνταγές:
Πλούσια σαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού
Κόβουμε 1 μικρό μαρούλι, ½ αβοκάντο σε κομμάτια, 12 ντοματίνια-βελανίδια στη μέση, ½ κρεμμύδι σε φέτες, 1/4 αγγούρι σε κυβάκια. Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε 5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί, ½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη και 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο. Μοιράζουμε τα σαλατικά μας σε δύο πιάτα, από πάνω 1 ψητό παναρισμένο κοτόπουλο και τέλος τη σάλτσα.
Ρύζι με αρωματικά
Βράζουμε 100 γρ. ρύζι καστανό ή μπασμάτι, προσθέτοντας 100 γρ. αρακά κατεψυγμένο τα τελευταία 2-3΄ πριν το σουρώσουμε. Ανακατεύουμε το ρύζι σε ένα μπολ με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο και 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο. Το μοιράζουμε σε 2 πιάτα μαζί με 1 ψητό παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες, επιπλέον κρεμμυδάκι και πιπεριά ψιλοκομμένη.
Κοτομπέργκερ με σαλάτα λάχανο
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 8 κουτ. σούπας λάχανο σαλάτα με 50 γρ. τυρί κρέμα και λίγο αλάτι. Λιώνουμε 1 μεγάλο κύβο βούτυρο και με αυτό περιχύνουμε 4 ψητά φιλέτα παναρισμένο κοτόπουλο. Βάζουμε λίγο μαρούλι ψιλοκομμένο σε 4 ζεστά ψωμάκια για μπέργκερ, 1 φιλέτο κοτόπουλο πανέ και 1 κουτ. σούπας σαλάτα. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές αν θέλουμε.
Σαλάτα λάχανο: Ανακατεύουμε 2 κουτ. σούπας λάχανο, 1 κουτ. σούπας καρότο και 1 κουτ. σούπας πράσινο μήλο τριμμένα, με 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα και 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, λίγο αλάτι και ελάχιστο ξίδι.
Γκρατέν με πέστο βασιλικού και κασέρι
Μόλις ψηθούν τα 4 παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο στον φούρνο αλείφουμε καθένα με 1 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού και από πάνω βάζουμε από 1 φέτα κασέρι. Ψήνουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε με σαλάτα.
Συνταγές: Janine Ratcliffe – Φωτογραφίες: Ant Duncan – Styling: Tony Hutchinson – Food Styling: Lottie Covel