Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από το να ξυπνάτε το πρωί με τη μυρωδιά των φρεσκοψημένων cinnamon rolls ή αλλιώς ρολών κανέλας; Αν τα έχετε φτιάξει ποτέ μόνοι σας από την αρχή, τότε γνωρίζετε καλά πως χρειάζονται λίγη υπομονή, ιδίως στο κόψιμο της ζύμης σε ομοιόμορφες φέτες.

Πολλές συνταγές προτείνουν να χρησιμοποιήσετε ένα αιχμηρό μαχαίρι του σεφ, αλλά στην πράξη αυτή η μέθοδος δεν είναι η καλύτερη, ιδίως αν τα μαχαίρια σας δεν είναι αιχμηρά, ή πολύ καλής ποιότητας. Αν προσπαθήσετε να τεμαχίσετε τη ζύμη με ένα μη κοφτερό μαχαίρι το πιθανότερο είναι να καταλήξετε διαλύοντας τη ζύμη, δημιουργώντας παραμορφωμένα ή πολύ επίπεδα ρολά.

Υπάρχει λύση γι’ αυτό και βρίσκεται στο ντουλαπάκι του μπάνιου σας. Ναι καλά ακούσατε! Για να έχετε εύκολα καλά κομμένες φέτες ζύμης χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα χωρίς γεύση και χωρίς κερί. Μπορείτε να έχετε ένα εφεδρικό οδοντικό νήμα μόνο για χρήση στην κουζίνα για ανάλογες περιπτώσεις.

Μόλις έχετε έτοιμο το ρολό της ζύμης, κάντε πρώτα με το νήμα ελαφρά σημάδια πάνω στη ζύμη για να τα χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό για τον τεμαχισμό σε ρολά. Έπειτα, βάλτε ένα κομμάτι από το οδοντικό νήμα κάτω από το ρολό, ώστε να τοποθετηθεί κάτω από το πρώτο σημάδι. Κρατώντας τη μία άκρη του νήματος σε κάθε χέρι, σταυρώστε τα δύο το ένα πάνω στο άλλο για να κόψετε σε φέτες τη ζύμη. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα ρολά.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με άλλα ρολά ζύμης που χρειάζονται κόψιμο σε φέτες.

Δείτε εδώ και μερικές συνταγές:
Cinnamon rolls, κοινώς ρολάκια κανέλας
Ρολά κανέλας γεμιστά με σοκολάτα
Ρολά κανέλας