Δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλες προετοιμασίες για να καλέσετε κόσμο στο σπίτι για ένα χαλαρό ποτάκι. Αρκεί να έχετε κάποια ποτά στην κάβα σας, τυριά και αλλαντικά στο ψυγείο σας. Και τα υπόλοιπα έρχονται! Για να βάλετε μια έξτρα πινελιά στη βραδιά μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό τσάτνεϊ που συνδυάζει την οξύτητα από το σαγκουίνι με το καυτερό στοιχείο της πιπεριάς τσίλι.

Δείτε τη πώς να το ετοιμάσετε:

Υλικά
5 σαγκουίνια
8-10 κόκκινες πιπεριές τσίλι
5 κόκκινες πιπεριές
900 γρ. ζάχαρη
8 γρ πηκτίνη
500 γρ. Ξίδι από λευκό κρασί

Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε τα σαγκουίνια τα χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, αφήνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο από το λευκό μέρος που αγκαλιάζει τις φλούδες. Αν δεν φεύγει με τον αποφλοιωτή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις φλούδες και τις φυλλάσσουμε σε ένα φαρδύ, βαθύ ταψί. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα πορτοκάλια, αφαιρώντας και φυλάσσοντας τα κουκούτσια.
Στη συνέχεια, κόβουμε στη μέση και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι. Αν θέλουμε το τσάτνεϊ να είναι πιο καυτερό, κρατάμε τους σπόρους από 2 τσίλι για αργότερα. Βάζουμε όλες τις πιπεριές στο μούλτι μαζί με τη σάρκα του πορτοκαλιού τα χτυπάμε όλα πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι, μαζί με τη ζάχαρη, την πηκτίνη και το ξίδι.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το τηγάνι μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα κουκούτσια από το σαγκουίνι μέσα σε ένα φίλτρο τσαγιού ή τα δένουμε σε ένα σακουλάκι από τούλι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε ένα μικρό πιατάκι στην κατάψυξη. Βράζουμε πολύ καλά το μείγμα για περίπου 40 λεπτά.
Με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη μαρμελάδα από το μείγμα στο παγωμένο πιατάκι. Για να δούμε αν είναι έτοιμη πρέπει να πιέσουμε το μείγμα με το δαχτυλό μας. Αν το μείγμα δεν επανέλθει όταν αφαιρέσουμε το δάχτυλό μας, τότε είναι έτοιμο. Αν επανέλθει, τότε βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να είναι έτοιμο το chutney.
Tέλος, ανακακατεύουμε τους σπόρους τσίλι που είχαμε κρατήσει στο αρχικό στάδιο της όλης διαδικασίας, σε περίπτωση που επιθυμούμε να έχουμε ένα αρκετά καυτερό αποτέλεσμα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στη συνέχεια το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.