Το να πίνουμε αρκετό νερό είναι σημαντικό για την καθημερινή μας υγεία. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς είμαστε συχνά αφυδατωμένοι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κούραση, πονοκεφάλους, ξηρό δέρμα, ζαλάδα και άλλα συμπτώματα. Αν δυσκολεύεστε να πιείτε την ποσότητα νερού που χρειάζεστε κάθε μέρα, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε.

Προσθέστε φρούτα στο νερό σας

Ψιλοκόψτε μερικά φρούτα, όπως φράουλες ή πορτοκάλια και ρίξτε τις φέτες σε μια κανάτα με νερό. Το ποτό αυτό θα είναι τόσο αναζωογονητικό και γευστικό, που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να το πίνετε.

Πιείτε λίγο νερό πριν καθίσετε να φάτε

Όταν είστε πολύ πεινασμένοι, το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας είναι να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, αλλά μάλλον αυτό πρέπει να κάνετε. Συχνά, όταν διψάτε, μπορεί να νομίζετε ότι πεινάτε. Γι’ αυτό πιείτε λίγο νερό πριν καθίσετε να φάτε.

Πάντα να κουβαλάτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό 

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που τόσοι άνθρωποι ξεχνάνε να πιουν νερό είναι ότι δεν το έχουν πρόχειρο μπροστά τους. Υπάρχει ένας απλός τρόπος να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μαζί σας ένα παγούρι. Επενδύστε σε ένα καλής ποιότητας μπουκάλι, το οποίο διατηρεί το νερό δροσερό και είναι εύκολο στο πλύσιμο.

Καταναλώνετε φαγητά που είναι πλούσια σε νερό

Αν δεν θυμάστε να πίνετε αρκετό νερό προσπαθήστε να τρώτε φαγητά που είναι πλούσια σε νερό, όπως για παράδειγμα μαρούλι, αγγούρι και καρπούζι.

Δοκιμάστε πικάντικα φαγητά

Την επόμενη φορά που θα έχετε ένα καυτερό γεύμα, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό δίπλα του. Τα μπαχαρικά θα σας κάνουν να πιείτε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο.

Σταματήστε να πίνετε χυμούς και αναψυκτικά

Οι χυμοί και τα αναψυκτικά είναι γεμάτα ζάχαρη και θερμίδες. Όταν τα κόψετε και τα αντικαταστήσετε με νερό θα χάσετε βάρος και θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα.

Πηγαίνετε στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά

Η σωματική άσκηση πάντα μας κάνει να διψάμε πολύ. Έτσι, η άσκηση και θα μας κάνει καλό και θα μας κάνει και να διψάσουμε για περισσότερο νερό.

Πιείτε ένα ποτήρι όσο περιμένετε να γίνει ο καφές ή το τσάι σας

Να έχετε υπόψη ότι η καφεΐνη μπορεί να κάνει το σώμα σας να χάσει νερό. Για να το αντισταθμίσετε αυτό, πιείτε τουλάχιστον ένα φλιτζάνι νερό για κάθε φλιτζάνι καφέ που πίνετε ή δύο φλιτζάνια για κάθε κούπα μαύρο τσάι.