Επειδή ο χρόνος μας είναι πάντα πολύτιμος και δεν θέλουμε να τον χάνουμε ούτε όταν βρισκόμαστε στην κουζίνα μας και ετοιμάζουμε κάποια παρασκευή, στο άρθρο αυτό θα σας μάθουμε μερικούς απλούς τρόπους που μας λύνουν τα χέρια και μας εξοικονομούν αρκετό χρόνο.

Ζεσταίνουμε το μαχαίρι για εύκολο κόψιμο της τούρτας

Βυθίζουμε τη λεπίδα του μαχαιριού μας σε καυτό νερό για να τη ζεστάνουμε. Στη συνέχεια, τη σκουπίζουμε σε μια στεγνή πετσέτα κουζίνας και κόβουμε την τούρτα μας πιο εύκολα σε κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί.

Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ωριμάσει μέσα στον φούρνο

Συχνά η θερμοκρασία περιβάλλοντος της κουζίνας μας είναι αρκετά χαμηλή για να ωριμάσει το ζυμάρι του ψωμιού ή της πίτσας μας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να βάλουμε το ζυμάρι μέσα στον φούρνο μας χωρίς να τον ανάψουμε. Απλώς τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και η υγρασία και η θερμοκρασία του θα κάνει τη ζύμη να φουσκώσει.

Δημιουργούμε έξτρα χώρο αποθήκευσης με γαντζάκια

Κολλάμε γαντζάκια στο εσωτερικό της πόρτας των ντουλαπιών της κουζίνας μας και κρεμάμε εκεί εργαλεία που χρησιμοποιούμε συχνά. Έτσι και πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά θα έχουμε και θα γλιτώσουμε χώρο στο ντουλάπι μας που θα μείνει ελεύθερος για άλλα πράγματα.

Κάνουμε τα αυγά να αποκτήσουν γρήγορα θερμοκρασία δωματίου

Αν χρειαζόμαστε για κάποια συνταγή αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και ξεχάσαμε να τα βγάλουμε εγκαίρως από το ψυγείο κανένα πρόβλημα. Τα τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για μερικά λεπτά και θα αποκτήσουν την κατάλληλη θερμοκρασία.

Βάζουμε τα λεμόνια στα μικροκύματα πριν τα στίψουμε

Την επόμενη φορά που θα χρειαστούμε χυμό λεμονιού βάζουμε τα λεμόνια στον φούρνο μικροκυμάτων για 7-10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ρολάρουμε κάτω από την παλάμη μας το κάθε λεμόνι επάνω στον πάγκο. Με αυτόν τον τρόπο, θα πάρουμε περισσότερο χυμό λεμονιού με λιγότερη πίεση, όταν το στίψουμε στη συνέχεια.

Μετράμε τα υλικά μας σε ψηφιακή ζυγαριά

Για να γλιτώσουμε από το πλύσιμο και να μην χρησιμοποιήσουμε όλα τα μπολάκια και τα φλιτζάνια που έχουμε στη διάθεσή μας, προτείνουμε τη χρήση ψηφιακής ζυγαριάς που μηδενίζει πριν προσθέσουμε το επόμενο υλικό, οπότε έτσι χρειαζόμαστε πολύ λιγότερα σκεύη για ζύγισμα.

Σώζουμε μια αλμυρή σούπα με ωμό μήλο ή πατάτα

Την επόμενη φορά που θα μας πέσει παραπάνω αλάτι σε μια σούπα τότε ρίχνουμε μέσα μερικά κομμάτια μήλου ή πατάτας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά και αφαιρούμε τα κομμάτια που βάλαμε. Μαζί τους θα αφαιρεθεί και το περιττό αλάτι.

Στραγγίζουμε τα κεφτεδάκια σε σχάρα

Βάζουμε τα έτοιμα κεφτεδάκια μας να στραγγίσουν το περιττό λίπος τοποθετώντας τα μετά το ψήσιμο επάνω σε σχάρα, την οποία έχουμε στερεώσει επάνω σε ταψί.