Έχουμε γράψει για τον τέλειο πουρέ πατάτας στην κλασική του μορφή. Προτείνουμε λοιπόν 3 ακόμα συμβουλές για να τον κάνετε ακόμα καλύτερο.
Είναι ίσως ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά για πιάτα που σερβίρονται σε όλες τις περιστάσεις: από ένα κλασικό καθημερινό τραπέζι με μπιφτέκια ή κοτόπουλο στο φούρνο μέχρι το κυριακάτικο γεμιστό ρολό κιμά ή το γρασαρισμένο χοιρινό μπούτι στο φούρνο της γιορτής. Συγκεντρώσαμε μερικά μικρά αλλά πολύ χρήσιμα tips που εφαρμόζοντάς τα θα αναβαθμίσετε τον πουρέ πατάτας σας. Βασική βέβαια προϋπόθεση είναι στον κλασικό πουρέ να έχετε χρησιμοποιήσει ποιοτικά υλικά, από αγελαδινό βούτυρο, γάλα μικρών παραγωγών και πατάτες από τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας.
Προσθέστε ελαιόλαδο και μυρωδικά
Τα μυρωδικά και τα σωστά μπαχαρικά είναι βασικές προσθήκες γεύσης σε κάθε φαγητό. Ψιλοκόψτε καλά λίγο μαϊντανό ή άνηθο με φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέστε ελάχιστο ανθό αλατιού -οι πιο μερακλήδες προτιμήστε καπνιστό- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έχετε ένα διαφορετικό και αληθινά νόστιμο πουρέ.
Προσθέστε κάποιο μαλακό τυρί με έντονη γεύση
Τα τυριά μπορούν να δώσουν επιπλέον γεύση στον πουρέ σας. Επιλέξτε κάποιο καπνιστό τυρί όπως το μετσοβόνε, με την έντονη, καπνιστή γεύση, ένα Σαν Μιχάλη ή και παρμεζάνα -για να μην μάς πείτε και γαστρονομικούς ρατσιστές-, τριμμένα ή κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους, και προσθέστε τα στον πουρέ όταν ακόμα είναι χλιαρός. Γαρνίρετε με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού στο σερβίρισμα.
Προσθέστε αντί για βούτυρο, μια σάλτσα ψητού
Έχετε δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το βούτυρο στον πουρέ με μισό φλιτζάνι από μία ωραία σάλτσα ψητού; Δοκιμάστε το. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η σάλτσα μπορεί να έχει βάση από το χοιρινό ή το κοτόπουλο που ψήνετε στο φούρνο.
Δείτε επίσης
Φτιάχνουμε τον τέλειο πουρέ γλυκοπατάτας
Το tip που θα απογειώσει τη γεύση του πουρέ πατάτας
Τo λεξικό της μαγειρεμένης πατάτας