Η φριτέζα αέρος είναι ένα από τα trends του 2023 ενώ τελευταίεως έχει αρχίσει να μπαίνει αρκετά δυναμικά στην καθημερινότητά μας, διευκολύνοντας τη ζωή μας και κάνοντας πιο γρήγορη την εκτέλεση κάποιων συνταγών μας.

Αυγά
Αντί να τα βράσετε στο μάτι της κουζίνας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα αέρος. Σε γενικές γραμμές, για να έχουμε μελάτα αυγά, τα αφήνουμε για 8 λεπτά, 10 λεπτά για ένα μέτριο αυγό και 12 για σφικτό.

Tortilla chips
Αντί να αγοράσετε tortilla chips από το σουπερμάρκετ, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας στη φριτέζα αέρος. Παίρνουμε αραβικές πίτες και τις κόβουμε σε τρίγωνα, βάζουμε τα απαραίτητα μπαχαρικά που θέλουμε (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, καπνιστή πάπρικα) και στη συνέχεια τα βάζουμε στη φριτέζα αέρος, φροντίζοντας να δημιουργούν ένα μόνο στρώμα. Τα ψήνουμε στους 175°C για 7-9 λεπτά μέχρι να ροδίσουν! Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν έχουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα.

Εύκολη πίτσα των 2 υλικών
Σε μια πολύ φορτωμένη μέρα, όλοι θέλουμε να φάμε κάτι που θα μπορούμε να μαγειρέψουμε εύκολα! Αντί να παραγγείλουμε, μπορούμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε την εύκολη πίτσα. Πώς; Ανακατεύουμε 125 γρ γιαούρτι και 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Στη συνέχεια ρολάρουμε τη ζύμη σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο. Δουλεύουμε με τα χέρια μας το σχήμα του και όταν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα το βάζουμε σε ένα ταψάκι όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 175, έχοντας φροντίσει να το γυρίσουμε μια φορά ώστε να ψηθεί και από τις 2 πλευρές.
Το βγάζουμε από τη φριτέζα αέρος, ρίχνουμε τυρί και τα αγαπημένα μας toppings (αλλαντικά, λαχανικά…). Το ξαναβάζουμε στο air fryer και ψήνουμε για ακόμη 5-6 λεπτά.