Οι μακαρονάδες με σπαγγέτι ή noodles λαχανικών είναι η νέα τάση στην υγιεινή διατροφή. Μπορείς και εσύ να τη φέρεις στην κουζίνα σου, απλά επιλέγοντας ποιος τρόπος ή μάλλον ποιο εργαλείο σε βολεύει καλύτερα.

Οι κόφτες λαχανικών (spiralizer) καθώς και το μαντολίνο που χρησιμοποιούμε κυρίως για να κάνουμε λαχανοσαλάτα, είναι τα σκεύη που θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα πιο ιδιαίτερα ζυμαρικά. Εντάξει, δεν είναι ζυμαρικά με την κλασική έννοια, αφού πρόκειται για σκέτα λαχανικά, αλλά αν είσαι σε δίαιτα ή σου αρέσει να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή, αυτά τα «ζυμαρικά» είναι μια απολαυστική εναλλακτική.

Οι 4 πιο κλασικές επιλογές είναι:

Μεγάλος κόφτης λαχανικών
Διαθέτει διαφορετικά εξαρτήματα κοπής, που σου δίνουν λαχανικά σε διάφορα σχήματα, όπως λεπτά ή πλατιά, για να ετοιμάζεις διαφορετικές συνταγές, ανάλογα με την όρεξη σου. (Ενδεικτική τιμή $29,99). Μπορείς να τον παραγγείλεις ΕΔΩ.

Σπιράλ κόφτης λαχανικών χειρός
Ασφαλώς πιο μικρός σε μέγεθος από τον προηγούμενο κόφτη (και πιο οικονομικός), σου δίνει επίσης τέλεια noodles λαχανικών και χωράει και στο συρτάρι της κουζίνας. Ιδανική επιλογή αν δεν έχεις πολύ χώρο στην κουζίνα σου. (Ενδεικτική τιμή: 4,20€). Μπορείς να τον παραγγείλεις ΕΔΩ.

Κόφτης ζουλιέν
Θυμίζει στο σχήμα τον αποφλοιωτή πατάτας και η λογική για να κόψεις τα λαχανικά σου σε σχήμα σπαγγέτι είναι πάνω κάτω η ίδια. Θέλει λίγο περισσότερη προσπάθεια σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, μέχρι να πετύχεις ακριβώς το σχήμα που θέλεις, για να βγαίνουν ενιαία τα κομμάτια και να μην σπάνε, αλλά και πάλι αν δεν έχεις πολύ χώρο στην κουζίνα σου αυτό το μικρό εργαλείο είναι ό,τι πρέπει. (Ενδεικτική τιμή: 13€). Μπορείς να το παραγγείλεις ΕΔΩ.

Μαντολίνο
Είναι από τα πιο κλασικά σκεύη σε κάθε κουζίνα και κατά πάσα πιθανότητα το έχεις ήδη σε κάποιο συρτάρι, ακόμη και αν δεν το χρησιμοποιείς συχνά. Με το μαντολίνο δεν μπορείς να κόψεις μακρόστενα «σπαγγέτι» το κολοκύθι ή το καρότο, αλλά θα κάνεις πιο πλατιά «ζυμαρικά». Κάτι σαν παπαρδέλες, έτσι για αλλαγή στις χορτοφαγικές μακαρονάδες σου.

Και μία νόστιμη συνταγή με «σπαγγέτι» λαχανικών:
Πολύχρωμο «σπαγγέτι» λαχανικών με πέστο άνηθου και ντοματίνια