Η μπίρα είναι μία ξεχωριστή κατηγορία ποτού από μόνη της και από ότι φαίνεται, σύμφωνα με νέα έρευνα, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις με μπίρα μας ωθούν στην περαιτέρω κατανάλωσή της.

Συγκεκριμένα, η σχετική έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ κατέληξε στο ότι όσες περισσότερες διαφημίσεις με αλκοόλ βλέπουμε, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να καταναλώσουμε τουλάχιστον ένα ποτό. «Οι διαφημίσεις με αλκοόλ φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την επιθυμία για αλκοόλ», δήλωσε ο Jeff Niederdeppe, αναπληρωτής καθηγητής επικοινωνίας στο College of Agriculture and Life Sciences.

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα εκτέθηκαν σε 576 διαφημίσεις αλκοόλ κατά το προηγούμενο έτος – σχεδόν το 70% αυτών αφορούσε την μπίρα, έπειτα τα αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια το κρασί.

Οι άνδρες εκτιμήθηκε ότι είχαν εκτεθεί σε σχεδόν διπλάσιες διαφημίσεις μπίρας από τις γυναίκες. Η έκθεση διαφημίσεων κρασιού εκτιμάται ότι είναι υψηλότερη στις γυναίκες, αλλά ο αριθμός των διαφημίσεων κρασιού ήταν μικρός σε σχέση με τις διαφημίσεις μπίρας. Τέλος, η ερευνητική ομάδα εκτίμησε, ότι ο διπλασιασμός της έκθεσης σε διαφημίσεις αλκοόλ αυξάνει κατά 11% στις πιθανότητες που κάποιος να καταναλώσει τουλάχιστον ένα ποτό τις τελευταίες 30 ημέρες και μεταξύ εκείνων που πίνουν, ήδη, να αυξήσει κατά 5% τον αριθμό των ποτών που κατανάλωσαν τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε επίσης:
Πώς να αγαπήσεις τα λαχανικά σε 3 απλά βήματα

Τα δηλητηριώδη μανιτάρια στην Ελλάδα και τι να προσέχουμε
Κι όμως, τo αλκοόλ μπορεί να βελτιώσει την εγκεφαλική λειτουργία