Νομίζεις πως μόνο φρούτα και λαχανικά, όπως το μπρόκολο και οι τομάτες, πρέπει να πλένονται σχολαστικά πριν την κατανάλωση; Κι όμως, αν δεν πλένεις τα οπωροκηπευτικά με τη μη βρώσιμη φλούδα, ίσως θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο!
Η φλούδα οπωροκηπευτικών, όπως οι μπανάνες, τα λεμόνια και τα αβοκάντο, δεν είναι αρκετή για να κρατήσει τα βακτήρια από το να μπουν μέσα στο φρούτο. Δυστυχώς, σύμφωνα με το FDA τα παραπάνω δεν είναι καθόλου ασφαλή για κατανάλωση. Όταν ανέλυσαν 361 δείγματα, τα 64 από αυτά (18%) περιείχαν το βακτήριο listeria, το οποίο ευθύνεται για 1.600 ασθένειες και 260 θανάτους το χρόνο. Επίσης, 12 εξ αυτών (περίπου 1%) περιείχαν salmonella!
Σύμφωνα με το FDA πάλι τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να μολυνθούν για πολλούς λόγους, από ουσίες στο χώμα που μεγαλώνουν, από ουσίες στο νερό ή ακόμη από κακή υγιεινή των εκείνων που τα μαζεύουν και τα μεταφέρουν.
Δες ΕΔΩ το σωστό τρόπο να τα καθαρίζεις.